CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2003. március 11., kedd 14:52


“Üzenet az ereknek” – Megjelent Winkler András harmadik kötete

“Üzenet az ereknek” – Megjelent Winkler András harmadik kötete

        “Higgyetek nekem elhasznált erek, e szervezet megterhel, de bízik Bennetek.”

    E gondolat nyitja meg Winkler András legújabb “Üzenet az ereknek”című kötetét, harmadik versgyűjteményét, amely egyben tartalmaz vidámságot és szomorúságot, szól a betegségről és egészségről, Winkler András különleges világáról.
   -  Évek alatt felgyülemlett jegyzeteimet, gondolataimat, a pillanat adta benyomásokat próbáltam papírra vetni. – vallotta Winkler András professzor kötetének ünnepélyes bemutatóján. - Úgy érzem, szinte zenéltek bennem a gondolatok.
A  kötet, természetesen, vezérfonalakra épül, amelyek általában a szerző környezetéből, baráti köréből, betegségéből, illetve a munkájából táplálkoznak.
    A szerző elmondta: sokáig érrendszeri betegségben szenvedett, és ez jelentősen korlátozta munkájában.
- Soraimmal az ereknek mondanék köszönetet, hogy kitartottak mellettem oly sok évig. A legfontosabb köszönetet és a verseket édesanyámnak címzem, hogy megköszönjem – testvéreim nevében is – nevelésünket.
    Március 7-én, a teltházas, Perkovátz-házban megrendezett ünnepségen a költő legjobb barátja Pápai Gábor, okleveles erdőmérnök, az Erdészeti Lapok főszerkesztője méltatta Winkler András munkásságát:"Szép dolog, hogy ebben a kis városban rengeteg ember kíváncsi a szellemre, a humánumra egy olyan világban, amely háborús készülődésben él."

    Pápai Gábor, Puskin, Wass és Arany epigrammáihoz hasonlította Winkler András gondolatait. A párhuzamba állítható művekben fellelhető a világ minden gondja-baja. A könyvet idézetekkel is méltató barát megköszönte Winkler András eddigi barátságát és munkáját.

   

 A bíztató szavak után Csóka Levente Chopin muzsikával bűvölte el az egybegyűlteket, amelyet követően Winkler András megköszönte a dicsérő szavakat, és köszöntötte mindazokat, akik segítségére voltak a kötet elkészítésében. Külön kiemelte Mészáros György művészt, barátját, aki rendkívüli módon rajzolta meg a költő szavakba, rímekbe foglalt gondolatait.

A kötetet Mészáros György művész illusztrálta

 
A könyvbemutató végén Winkler András dedikálta legújabb kötetét.

b.boti
Fotó: cyberpress (Winkler András egy soproni  tárlatmegnyitón)