CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. december 19., csütörtök 13:30


Ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Ülésezett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

    A tegnap ülésezett a 27 tagot számláló Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a soproni városházán.
    A 2002-es esztendő munkájának értékelése, mellett a jövő évi munkaterv elfogadása is napirenden volt. A Nemzeti Drogstratégia alapján létrejött Kábítószerügyi Egyeztető Fórumon, amely a drogprevenció területén megalakulása óta rendszeres tevékenységet fejt ki elhangzott, hogy a jövőben az eddigiek mellett szükséges hangsúlyosabbá tenni a szülőket megcélzó drogprevenciós tevékenységet.

    2003. januárban újra összeül a fórum, amelynek a jövőben az ifjúságvédelem területén gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező Kalmár István alpolgármester elnökletével zajlik majd.
    A soproni droghelyzetet bemutató kiadvány elkészítése, a gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozókkal való szorosabb kapcsolat-tartás és együttműködés mellett is döntött a soproni KEF, amelynek munkájában csaknem minden érdekelt – iskolaigazgatók, városi tisztiorvos, védőnői felügyelet, rendőrség, polgárőrség, egyházak képviselői, fiatalok öntevékeny szervezete – részt vesz.

    A soproni droghelyzettel kapcslatosan elhangzott: a legutóbbi soproni razzia során az illetékesek nem történt drogfogyasztáson való tettenérés, viszont az ellenőrzést végzők a késői, éjszakai időpontban feltűnően sok kiskorúval – 14-15 évessel – találkoztak az utcákon, vagy különböző, fiatalok által látogatott szórakozóhelyeken.
 

T.É.

Kapcsolódó cikkek:

Drogkutatás Sopronban tanuló diákok körében
Köztes átmenetek
IV. Soproni Mentálhigiénés Napok 2002

Második ülését tartotta a Soproni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
Június 26: Kábítószerellenes Világnap -   Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Sopron

Konferencia a Nemzeti Drogstratégia bemutatásáról, a stratégia helyi megismertetéséről