CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. december 08., vasárnap 20:01


Együttes kulturális ajánlat

Együttes kulturális ajánlat

December 8-án, vasárnap délelőtt tizenegy órakor kezdődött a Soproni Képzőművészeti Társaság és a Soproni Irodalmi társaság közös szervezésében a Várkerület 19-ben az Adventi Tárlat megnyitója, melyet egybekapcsoltak a Soproni Füzetek 2002 (művészeti antológia), Bősze Balázs Naplórészletek című (korábban már részleteiben a Soproni Füzetekben közölt írások együtteséből álló) könyve és T. Horváth József Ez az a hely című verses prózai-zenei CD-jének bemutatásával.


Bőzse Balázs köszöntötte adventi gondolatokkal a megjelenteket, s egyben kimentette Walter Dezsőt, a város éppen betegeskedő polgármesterét. Ezt követően a jelenlevők - a bemutatásra került irodalmi-zenei kiadványokból - összeállítást hallgathattak meg Both Balázs, Bősze Balázs, Bősze Beáta, Bősze Bernadett, T. Horváth József és Tóth András előadásában.

A soproni képzőművészek immár harmadik adventi tárlatát Keresztény Richárd, a Képzőművészeti Társaság elnöke nyitotta meg, ismételten és anekdotikusan felidézve a párhuzamosan bemutatott kiadványok történetét, megszületésük körülményeit, a tárlat új és régi szereplőit. Harminchárom alkotó 35 művét tekintheti meg, s részben lepheti meg vele szeretteit karácsonyra a tárlatlátogató közönség.


A csaknem egy órás program állóbüfével és a kiadványok helyszíni megvásárlási lehetőségével folytatódott, s zárult. A jelenlevő - a két termet csaknem teljesen megtöltő - látogatók tapsaival kisért bemutató sikeresnek könyvelhető el. A Soproni Füzetek legújabb száma, reményeink szerint hamarosan, oldalainkon is olvasható lesz. A Sarkady Sándor főszerkesztésében megjelent kulturális évkönyv ismertetésére még visszatérünk.
- DI -

Kapcsolódó cíkkek:

2001. december 11. Adventi Tárlat a Várkerület Galériában
2000. december 3. Adventi Tárlat - a Várkerület Galériában
1999. december 6.  Nekünk marad a remény... Soproni Füzetek '99 - Művészeti antológia
1998. december 16. Hajnali csillag jelre - és önkormányzati segítségre - várnak  Az SKTT ádventi tárlata és a Soproni Füzetek 12. száma



1999. Nagyon szubjektív kritika a '99-es Soproni Füzetekről  Soproni Füzetek '99.
2000.  Soproni Füzetek 2000