CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. szeptember 20., péntek 19:46


Őszintén az alkotásról

Őszintén az alkotásról

"Telt ház" mellett Igrecz Katalin, a Bánfalvi Könyvtárban nyitotta meg ma délután Sulyok Gabriella grafikusművész kiállítását. A rendhagyó tárlatmegnyitón műveinek egy didaktikus, némiképp áttekintő sorozata látható, melyben egyaránt szerepelnek rajzok a tanulóévek alkotásaiból és az életmű későbbi szakaszából.


A lelkes megnyitó után a könyvtár vezetője kérte meg Sulyok Gabriellát, hogy beszéljen művészetéről, aki a tőle megszokott átfogó módon nyújtott "bevezetést" az alkotás folyamatába, engedett betekintést azokba a gondolatokba, melyek a rajzolás folyamán csakúgy, mint az életben vezették.


A nagyon őszinte és jó stílusú - a művésznőt ismerő soproniaknak már megszokott színvonalú - ismertető minden bizonnyal az ilyen módon létrejött "személyes ismeretség" révén hozzájárult ahhoz, hogy a megnyitóra eljött sok ember minél közelebb kerüljön az alkotó művészetéhez.


Az anekdotikus hangvételű ismerkedés és borkóstolás után a helyi fúvósegyüttes adott elő a jazz-irodalom ismert darabjaiból, miközben a közönségnek alkalma nyílt a személyes beszélgetésre is Sulyok Gabriellával, aki a a grafikusságon kívül - ismerve fotóművészeti tehetségét, nem meglepő módon - mostanában videózással, videós műelemzéssel is foglalkozik.


Csak örülhetünk, hogy szűkebb pátriánk ismert alkotójának műveivel ilyen széles körben és ilyen jól megválasztott módszerekkel ismerkedhetnek meg minél többen, s ugye Bánfalva Soprontól sincsen messze...
- DI -