CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. július 19., péntek 23:50


Várkerület Galéria: Véget ért az V. Barokk Nemzetközi Alkotótábor

Várkerület Galéria: Véget ért az V. Barokk Nemzetközi Alkotótábor

    Kiállítással zárult az ötödik Barokk Nemzetközi Alkotótábor. A Soproni Képzőművészeti Társaság meghívására Bécs, Graz, Bamberg városokból és Budapestről harminc résztvevő érkezett az egy hétig tartó rendezvényre.
    A mai zárókiállításon a tábor ideje alatt készült művek bemutatásával egyidejűleg Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725., és a barokk tábor megrendezésének ötödik, jubileumi évfordulója alkalmából a képzőművészeti társaság és város emléklappal köszönte meg a részvételt és a Sopron ihlette alkotásokat a vendégeknek és a soproniaknak egyaránt.
    A jubileumi alkalom emlékére Karl Schellnegger a grazi, Richard Des Balmes a bécsi képzőművészek vezetője, valamint a grazi kapcsolatok létrejöttében oroszlánrészt vállaló, soproni származású Eva Triller-Wiegisser Tengerdi Antal alpolgármestertől Soltra E. Tamás alkotását, a Sopron Millennium emlékérmét kapta ajándékba.
 

Öt éven át mindig jelen voltak az alkotótáborban:  Karl Schellnegger,
Richard Des Balmes, 
es Eva Triller-Wiegisser

    Amint az ilyenkor szokás, a vendégek köszönő szavakkal méltatták a vendéglátást, a soproni élményeket. Hasznos volt a Sopronban eltöltött hét, mondták, amit egyébként a Várkerület Galériában kiállított alkotások is bizonyítanak. Az alkotómunka mellett a csoport időt szakított zenei programokra, városnézésre, kiállítás-látogatásra; igen hasznosnak tartották a Körmendy-Csák Galériában a kortárs magyar képzőművészetről kapott ízelítőt.
    Mindenki igyekezett tudása legjavát adni és egymástól is tanultak, Sopron hangulata pedig megsokszorozza az alkotókedvet - értettek egyet németek, osztrákok, magyarok egyaránt és ígérték, hogy Sopron jó hírnevét viszik haza, abban a reményben, hogy jövőre ugyanitt, újból találkoznak
 
 

Helga Kindl
Andre Jean Quartier
Paula Cydlik
Irene Daxböck
Karl Schellnegger

B.T.É.
 
 

Kapcsolódó cikkek:
 

Art Focus Europa 2000
II. Soproni Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor