CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. jĂşlius 13., szombat 12:19


Kifizetve - aprópénzzel

Kifizetve - aprópénzzel

Kisvárosi "bevásárlós" forgatag, forgalmas hétvége.
Külföldi rendszámú személygépkocsi keres szabad parkolóhelyet - láthatóan hiába. Észrevehetően hirtelen felfedez egy "lyukat" az álló kocsisorban, és oda sürgősen leáll. Nem veszi észre, hogy taxik részére foglalt helyet választott magának. Alig élvezhet azonban valamit is a frissen szerzett parkolóhely öröméből, taxi fékez mellette, elfoglalja így az egész forgalom számára szabadon maradt helyet.
Ez az apróság azonban a taxist láthatóan a legkevésbé sem zavarja, élénk gesztikulálással kísért előadást tart a "pancser" külföldi számára, félre nem érthető mozdulatokkal akarja távozásra bírni.
Mi itt a megoldás?

A külföldi láthatóan minden érzelem nélkül kiszáll a kocsijából, odasétál a taxi mellé, s kezdi kirázni a pénztárcájából az aprópénznek fenntartott kis tasakból annak tartalmát. Közben oldalt pillant, felméri nyugodtan az esélyeket, majd a félmaroknyi aprópénzt egyetlen szó nélkül a taxis markába nyomja, és szelíd "salve-t" intve elsétál a taxi mellől, melynek vezetője már nem gesztikulál, hanem egyetlen hang nélkül odébbáll.
- DI -