CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. április 29., hétfő 18:22


Egy csepp sziget az óceánban

Egy csepp sziget az óceánban
Sri Lanka

Kende Tamás fotóművész Sri Lanka-i képei április 20 óta és még május 3-ig láthatók a Pannónia Galériában.

Dokumentum-, vagy ha úgy tetszik riportfotókat láthat a tárlatlátogató a galéria falain. A földrajzi fotográfiában esetleg a National Geographic minőségén nevelkedett ínyenceknek sem kell meghátrálniok a küszöbön, mert minőségi, és ezt külön is kell hangsúlyozni, emberközpontúak a képek.

Mindamellett, hogy készítőjük keresi az általánosat és a jellemzőt, hogy hitelesen mutasson be egy szigetet, melyet mi még sokszor ma is Ceylonnak mondunk, mégsem mond le a különös és az egyedi ábrázolásáról, amikor tájakban, emberekben, állatokban, a kultúrát és a vallást megjelenítő képekben igyekszik megmutatni egy kölönös, egyedi, természeti adottságokban oly gazdag kis pontot messze tőlünk a térképen.

A fotók illusztratív hatása kiváló és külön jó, hogy a képek alatt rövid magyarázó szöveg teszi utazásszerűvé a látogatást. Mindenki jó szívvel nézegetheti a fotókat, melyek, ha utazás pótlására nem is, de kedvkeltőnek, hangulatadónak, esetleg emlék-felidézőnek nemesek, technikailag kiválók és ugyanúgy közel állnak a modellhez, mint a nézőhöz, hiszen mindegyikőjük ember, s emberléptékűek Kende Tamás fotói is, melyek megnézését szívesen ajánlom figyelmükbe.
- DI -