CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. április 25., csütörtök 15:18


Várkerület Galéria: Szücs Szabó Sándor kiállítása

Várkerület Galéria: Szücs Szabó Sándor kiállítása

    Szücs Szabó Sándor grafikus Sopron közismert egyénisége.
A sokoldalú alkotó újabb kiállítását rendezte meg a Soproni Képzőművészeti Társaság. A kiállításon, amelyet április 14-én Kovács László tanár nyitott meg többnyire régi, a soproni közönség számára ismerős alkotások mellett újabb képekbe fogalmazott élménybeszámolók is megtalálhatók.

    Szücs Szabó Sándor 70. születésnapján, 1995. október 1-én rendezett kiállítás megnyitó-szövegét  – tulajdonképpen életpályája és alkotói világa ismertetését – és s mintegy húsznál is több alkotását tartalmazza az erre az alkalomra megjelentetett Rajzok című, – egyébként a kiadó nevét nem közlő – füzet.
    A kiadvány utolsó oldalán a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke keresetlen szavakkal mutatja be a tagtársat Szücs Szabó Sándort.
"Szücs Szabó Sándor grafikus "csapatunk" frontemberének számít.
Alelnök, majd tiszteletbeli alelnökként szolgálja a Képzőművészeti Társaságot.
Szeretett városában nem képzelhető el művészettel kapcsolatos rendezvény, kiállítás megnyitó nélküle.
77 évesen is, fiatalos lendülettel veszi ki részét a társasági programok szervezéséből. Mindig kéznél van jellegzetes rózsaszínű táskájában egy rajzfüzet, s ha egy érdekes téma adódik, Sanyi bácsi megáll, és villámgyorsan elkészíti vázlatát, amelyet később, az egyedül rá jellemző ezer apró elemből, kész alkotássá alakít."
    Szücs-Szabó Sándor kiállítása még április 28-ig tekinthető meg a Várkerület Galériában (Várkerület 19.) hétköznapokon 10-17 óráig.
    Sopron város honlapján Szücs Szabó Sándor alkotásai az Intranet Galériában, a követhelyő helyen láthatók:
http://www.sopron.hu/intranet/galeria/szucs-szabo/

A cikk reprodukciós képanyaga a Sz. Sz. S. Rajzok című kiadványából származik