CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. április 19., péntek 23:50


Kempteni zenészpalánták koncertje

Kempteni zenészpalánták koncertje

    A Kempteni Ének- és Zeneiskola ifjúsági kórusa és hangszeresei a Pannonia Med Hotelben adtak hangversenyt.  A Soproni Zeneiskola meghívására Wolfgang Heichele iskolaigazgató vezetésével Sopronba látogató 38 fős küldöttség  csütörtöktől vasárnapig városunk nevezetességei mellett, megtekintik a Dunakanyart és Esztergomba is ellátogatnak.

    A soproni teltházas, jó hangulatú és reperotárjában színes hanversenyen a kempteni énkes- és muzsikuspalánták, többek között  Hans Leo Hassler, Johann Steurlein, Thomas Morley, D. Scarlatti, Handel, Matthias Maute, Chopin, Mendelssohn, Bárdos  P. Hammersteen, J. Hairston és S. Sigmund Barret darabokat adtak elő.
A Kempteni Ének- és Zeneiskola kórusát Wolfgang Heichele vezényelte.

Wolfgang Heichele és Horváth Rudolf zeneiskola igazgatók

    Horváth Rudolf a Soproni Zeneiskola igazgatója elmondta, hogy a kempteni és a soproni zeneiskola közötti, 1987 óta, a kempteni magyarok indítattására létrejött kapcsolat keretében évenkénti váltással látogatja egymást a két intézmény.

Szakmai együttműködés és – ami talán még fontosabb – emberek közötti, értékes, személyes kötődések jellemzik a két iskola együttműködését.
 
 
Kerstin Höger
Elisabeth Neudecker, Agnes Lobensteiner, Jennigfer Jakob
Agnes Lobensteiner, Maria Geiger,  Elisabeth Neudecker
Maria Geiger
Jennifer Jakob