CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Lélektől lélekig

2002. március 24., vasárnap 13:18


Ez az ember valóban Isten Fia volt!

Ez az ember valóban Isten Fia volt!

Az evangéliumokat olvasva egyértelmű, Jézus nagyon is tudatában volt annak, hogy ő az Isten Fia. Ezt nemcsak mondta, hanem csodáival is igazolta, és ezért is vállalta a kínszenvedést, hiszen ezért ítélték kereszthalálra, mert ember létére Isten Fiának vallotta magát. Jeruzsálemi bevonulása, amit ma, virágvasárnap ünneplünk is egyértelműen tanúsítja, Jézus tudatosan vállalta a szenvedést.

Akik nem akartak benne hinni, azok csodái láttán sem hittek. Annál megdöbbentőbb, hogy a jobbján megfeszített gonosztevő ott a kereszten a szenvedő Jézusban felismerte, hogy Jézus a megígért messiás, ezért kérte: Uram, emlékezzél meg rólam, ha majd országodba érkezel. És talán még megdöbbentőbb annak a századosnak a vallomása, aki a keresztre feszítést végző katonák parancsnoka volt: Ez az ember valóban isten Fia volt.
Mi hittel valljuk, hogy Jézus Krisztus a Fiúisten, aki értünk emberré lett, ő a mi egyetlen Megváltónk és Üdvözítőnk. A most következő nagyhéten, Jézus szenvedéséről és feltámadásáról elmélkedve, fontoljuk meg, mennyire szeretett minket Urunk, amikor értünk vállalta a kínszenvedést és kereszthalált. Kérjük, segítsen kegyelmével, hogy hozzá mindig hűségesek legyünk, és tudatosan vállalva életünk keresztjét, nekünk és részünk legyen örök országában, a feltámadás dicsőségében.

Dr. Rédly Elemér
városplébános

A húsvéti ünnepi szentmise a Szent Mihály Templomban húsvét vasárnapján, március 31-én
de. 10-kor kezdődik

Az ünnepi szentmisén a Soproni Városplébánia énekkara
J. Haydn: Nikolai messe miséjét énekli
zenekari kísérettel.

Az ünnepi szentmisét a Panoráma rádió egyenes adásban közvetíti.
Szeretettel hívjuk és várjuk a soproni híveket az ünnepi szentmisére.
A Szentlélek Templomban húsvét ünnepén szentmisék lesznek:
délelőtt 1 12-kor és este 6-kor.
Húsvét ünnepén, március 31-én már nyári időszámítás lesz!