CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. február 25., hétfő 21:46


Soproni Tavaszi Napok huszadszor

Soproni Tavaszi Napok huszadszor

    A huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozat iránti fokozott érdeklődést jellemzi, hogy arra – a fesztivál-nyitás előtt három héttel – már csak korlátozott számban kaphatók jegyek - tudtuk meg a szervezőtől, a Pro Kultúra Sopron Kht.-től.
A Festőteremben a Soproni Tavaszi Napok nyitánya előtt bő egyhéttel már látogatható lesz Szervátiusz Jenő tárlata, amelyet Rockenbauer Zoltán, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának minisztere nyit meg.
A Soproni Petőfi Színház Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka komédiáját mutatja be. A Vígszínház művészei Tennessee Williams: Macska a forró háztetőn darabjával lesznek jelen a rendezvényen. A programban még szerepel William Shakespeare – ezúttal sajátos hangvételben alőadott – És Rómeó és Júlia drámája, a gyerekközönségre pedig az Óz, a nagy varázsló zenés mesejáték vár majd.
A zenekedvelőket a BW Pannonia Med Hotelben a Kodály Vonósnégyes – Haydn, Mozart és Beethoven műveket bemutató – hangversenyére várják a szervezők. Sopronba látogat még a Rajkó Zenekar, a Ghymes együttes és a Hot Jazz Band. Kuriózumnak ígérkezik Vedres Csaba zongoraestje és Lőrinszky Attila-Farkas Zoltán (Batyu) Gordon-Gardon duója. Március 24-én és 31-én a BW Pannonia Med Hotelben Vasárnapi muzsika, március 27-én a Petőfi Színházban Wagner-est várja a zenekedvelőket.
Húsvét ünnepén március 31-én ünnepi szentmisére várják a soproniakat a Szent Mihály templomba a szervezők.
 Fotó: Szervátius Tibor

A Soproni Tavaszi Napok részletes programjait olvasóink megtalálják a http://prokultura.sopron.hu , illetve a Soproni Programajánló oldalain.