CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. január 24., csütörtök 16:11


Erdélyi Ház: Gyűjteményes tárlat

Erdélyi Ház: Gyűjteményes tárlat

    Gyűjteményének újabb darabjait mutatja be az Erdélyi Kör a Fövényverem utcai Erdélyi Házban.
A hét végéig még látható a jelenkori erdélyi vagy erdélyi származású művészek - sajátos hangulatú - tárlata, amelynek igen sok alkotásán köszön vissza a - már közhelyszerűen hangzó, de valós és ihletű erejű - táj- és természet-szeretet.


Kondrák Károly: Nagybányai házak

Nem titok, ilyenkor év elején kényszerűség teremti az Erdélyi Ház gyűjteményes tárlatait, amikor nehezebben akad kiállítást rendezni vágyó alkotó.

Kákonyi Csilla: Csendélet almával

És ha már gyűjteményes a tárlat, akkor a kiállítás látogató joggal reméli, hogy az alkotások színe-javát találja majd ott.
Az egy-két kivétellel tényleg reprezentatív alkotásokból áll a kiállítás, amelyekből talán kevesebbet is elég lett volna bemutatni, illetve a rendezésnek valamilyen egységes elvet is jó lett volna követni.

Molnár Dénes: Gyrőmonostor

Az is elképzelhető, hogy ez utóbbi létezik, csupán nem ismerhető fel. A keresztmetszet nem azonos a dirib-darabokra vágással.

Huszty Árpád: A Tisza felső folyása

Mindenképpen egyenként értékes és megtekintésre méltó alkotásokból áll az Erdélyi Házban jelenleg még megtekinthető tárlat, jó lett volna a rendezésnél az "egész"-re is jobban figyelni.