CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2002. január 01., kedd 23:33


Zene, tánc, mulatság

Zene, tánc, mulatság - szilveszteri országos közvetítés Sopronból

    Bizony megtöltötték Sopron Fő terét, mindazok, akik a 2001. év utolsó perceitől a - TV1 által Budapest és Szolnok mellett körkapcsolásban közvetített - nagyszabású országos zenés-táncos mulatsággal búcsúztak. Nem tudni, hogy hányan voltak, akik a szilveszteri mulatságuk színhelyét eleve a Fő térre tervezték, és hányan azok, akik a tévé közvetítését látva jöttek ki az utcabálra, az biztos, hogy a tűzijáték előtt már a Belváros Fő térre vezető utcáin is váll-váll mellett özönlött a tömeg. Harsogtak a trombiták, bőgtek a tülkök, robbantak a petárdák, mini tűzijátékok süvítettek időnként a magasba, a reflektorok pásztázta Fő téren megcsillantak a szilveszteri parókák, szállt a konfetti. Európai zenei kavalkád - angol, ír, svéd, spanyol közismert zeneszámok, francia sanzonok, görög zorba, sirtiki - dallamaira és ütemére tánc, taps kísérte végig az előadók sorát.

    A városok közötti jókedv és hangulat versenyeztetésében pedig Nagy Judit és Szebeni István műsorvezetők profi módon tették a dolgukat.

     A közönségtáncoltató, -mulattató számok előadói, Sopron Város Fúvószenekara, Rony, Falka Folk, Sonnie, a Fiatalok Színháza művészei és Goor Nagy Mária Színi tanodájának végzősei - az egyébként is adott, többnyire már "otthonról hozott" - szilveszteri, bulis hangulatot fokozták. Az est vendége volt a nemrégiben megválasztott Győr-Moson-Sopron Megye és egyszemélyben Sopron Szépe: Schneider Andrea.

    A Fő téren felállított sátorban szendvics és meleg bor várta mindazokat, akik elfogadva a szórólapos meghívást megkeresték Sopron országgyűlési képviselőjét, dr. Szájer Józsefet, aki minden odalátogató között, a cyberpress.sopron.hu magazin kérdéseire is készségesen válaszolt.

Rony (középen) a két műsorvezetővel

    Az Himnusz fohászával elkezdett újév első pillanatait az a káprázatos tűzijáték követte, amelynek fényéből remélhetően a 2002-es esztendőre is jut egy kevés. A Picasso Branch koncertjének ütemeire a legkitartóbbak csaknem egy óráig táncoltak még a a fényárban úszó soproni Fő téren immár az új évben, a január 1-i hidegben és hóesésben.