CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Lélektől lélekig

2001. december 26., szerda 20:37


Így élünk

Így élünk

címmel megjelent a soproni Református Egyház 2001. évi tájékoztatója

    A hagyományosan évente megjelenő kiadvány a soproni reformátusok életének elmúlt évi főbb eseményeiről szóló beszámolók mellett értékes olvasmányokat is tartalmaz.
Dr. Vladár Gábor lelkipásztor karácsonyi köszöntőjének alapjául Pál apostol rómabeliekhez írott levelének 8. részének 31-39 versei szolgálnak : "Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Semmi...nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban".
    A továbbiakban Napról-napra, hétről-hétről címmel a gyülekezeti élet időrendi beszámolója következik.
    Az élő gyülekezet címmel egy amerikai gyülekezet havi körleveléből idézet részlet mellett dr. Mollay Jánosné A Maller Kálmán Templom és Iskola Alapítvány tevékenységéről, dr. Molnár Sándor főgondnok az egyházközség gazdálkodásáról, dr. Ballagi Farkas a kapuvári 40 tagú gyülekezet gondokaként a kapuvári reformátusok életéről közöl beszámolót.
    A Soproni Kálvin Kör 2001 évi munkájáról, közelmúltban kiadott könyvéről és a 2002. évi tervezett előadásairól dr. Szarka László elnök számol be.
    A 2001-ben folyó hitoktatás és a 11 éve rendszeresen megrendezett kerkafalvi hittantábor szintén témája egy-egy írásnak.
    A 2001. év anyakönyvi adatai és egyéb hasznos, gyakorlati információk gazdagítják a lapot.
    Az Így élünk című tájékoztató laphoz a soproni és Sopron környéki családok a Deák téri református templomban juthatnak hozzá, távolabbi olvasóink pedig megtalálhatják azt az alábbi internet címen, ahol a Kálvin Kör 2002. évre tervezett programjai is elérhetők:

http://www.sopron.hu/intranet/egyhazak/reformatus/reformatus.html
 

T. É.