CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2001. december 13., csütörtök 15:24


Thurner-sír megkoszorúzása

Thurner-sír megkoszorúzása

December 13-án délelőtt tíz órakor a katolikus temetőben Dr. Thurner Mihály sírjának megkoszorúzásával vette kezdetét az 1921. évi népszavazás nyolcvanadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat.

A megemlékezésen, melyen Dr. Gimesi Szabolcs méltatta polgármester elődjét, a város képviseletében Dr. Payer Erzsébet, Ágota Gábor és Tengerdi Antal alpolgármesterek is részt vettek.

Sopron legnagyobb polgármestereinek egyike, Sopronyi-Thurner Mihály 1918 és 1941 között 23 évig állt a város élén.

Motorja volt a Sopront Magyarország számára megmentő népszavazásnak, majd az új viszonyok között a teendőket jól felismerve Sopront a hazai idegenforgalom egyik központjává, a textilipar honi fellegvárává, a kultúra, a tudomány, a művészetek pártolásáról ismert polgár- és iskolavárossá tette, amelyet az külső megjelenésében is kellőképpen reprezentált.
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Stöckert Tamás és Keglovich István, a Thurner család képviseletében Bezzegh Dénes és Hanzséros Ágnes, a Városszépítő Egyesület részéről Dr. Kubinszky Mihály és Krisch Róbert, valamint a győri Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola diákjai helyezték el az emlékezés koszorúit.
sztoth