CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2001. november 10., szombat 11:46


Valló Péter Mikó utódja

Valló Péter Mikó utódja

    Valló Péter lesz Mikó István utódja- adja hírül a Kisalföld szombati soproni száma. A már megkötött szerződés szerint hétfőtől a soproni Petőfi Színház főrendezője és egyben művészeti vezetője Valló Péter Jászai Mari-díjas érdemes művész lesz.
    Valló Péter csaknem tíz éve maga is tucatnyinál több előadást rendezett Sopronban.
Ugyanakkor a Kisalföldnek adott interjújában az új főrendező elmondta, hogy a megkeresését meglepetéssel fogadta.
- Ez egy lényegesen könnyebb műfajú színház volt, mint amilyennek én "ismerszek" a magyar színi pályán. Úgy éreztem, hogy ez annak a szándéknak a komolyságát jelzi, hogy itt egy valamelyest komolyabb minőségű teátrum legyen - nyilatkozta Valló Péter.
    Nyerges Ferenc a Pro Kultúra Kht. ügyvezető igazgatója Valló kinevezésével kapcsolatosan elmondta, hogy a lemondott Mikó helyére olyan művészt kerestek, aki kötődik Sopronhoz. Az elmúlt tíz évben Valló Péter tizennégy darabot rendezett, szereti és ismeri Sopront, művészként pedig virágzó, jó színházat akar a városnak.
    Tengerdi Antal alpolgármester szerint is Valló Péter kinevezése az ország olyan legjobb rendezőjeként, aki a soproni körülményeket is ismeri a lehető legjobb választás volt.
    Egyébként meg a kialakult helyzettel kapcsolatosan Valló a Kisalföld kérdésére kifejtette, hogy ő is úgy gondolja, hogy Mikó lemondása és a város vezetőinek erre vonatkozó reakciója, az e körüli közvélekedés is azt jelzi, hogy itt valami elfáradt, valami másra van szükség, mint ami eddig volt.
(Forrás:Kisalföld)