CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2001. március 28., szerda 17:37


Dalok régről és nemrégről

Dalok régről és nemrégről

Március 26-án, hétfőn került sor a Petőfi Színházban Presser Gábor 'Dalok régről és nemrégről' koncertjére.
Az előadásra hamar elkeltek a jegyek, ez is mutatta a soproni közönség érdeklődését. Presser Gábor 18 év óta először lépett színpadra Sopronban, bár tavaly már turistaként megfordult városunkban.
Az előadás - mely fél nyolc helyett egy kis csúszással indult - az idősebb és fiatalabb korosztályt egyaránt érdekelte. Az egyre türelmetlenebb várakozást meglepő kezdés váltotta fel.
Egy rádióközleményt halhattunk, melynek végén a közlekedési információkban arról értesítették a közönséget, hogy a soproni színháznál egy 20 tonnás Mercedes kamion okoz torlódást. Kitalálhatjuk, kinek a kamionjáról volt szó.
Ezek után megjelentek a zenészek a közkedvelt Rozsdás szög van a szívemben dallamára. Pici bemutatta a zenekar tagjait:  Sipeki Zoltánt-gitár, Papesch Pétert-basszus, Borlai Gergőt-dob, Zana Zoltánt-szaxofon, Fekete Kovács Kornélt-trombita, Schreck Ferencet-pozan, Kovács Pétert-billentyű és végül, de nem utolsósorban Voga Viktóriát-vokál. A zenei összeállítás nagyon változatos volt, a 33 éves zenei pályafutásnak minden szakaszából hallhattunk dalokat. Gondolok itt az Omega, az LGT és Presser Gábor saját szerzeményeire, melyek között egészen frissek is szerepeltek.
A kb. 25 számból jó néhányat Pici énekelt, saját dalait zongorán kísérve.
Most találkozhattunk a zenekarban először Voga Viktóriával. Mint ahogy előadás után az énekes elmondta, már teljesen lemondott arról, hogy egy nő is legyen a csapatban, mert Tisza Bea nem tudta a fellépést vállalni. Ekkor Bochkor Gábortól kapott egy cd-t, ennek köszönhetően egy új hanggal gazdagodott az együttes, mely gazdagodás igen kedvező fogadtatásra talált.
A közönség örömére dob-, szaxofon- és trombitaszólót is hallhattunk.
Az est sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a közönség háromszor tapsolta vissza Presser Gábort és zenekarát, másodszor és harmadszor az énekes és zeneszerző egyedül lépett színpadra, és adott elő saját szerzeményeiből, melyek közül az egyiket utoljára '95-ben, a Vígszínházban énekelte, s az amúgy is remek hangulatban lévő közönség nagy tapssal fogadta.
A koncert végén a hallgatóság lassan szétszéledt egy szép este emlékével a háta mögött, a zenekar tagjai és segítőik pedig elkezdték összerakni a felszerelést.
Mi pedig reméljük, hogy Presser Gábor legközelebb nem váratja a soproni közönséget 18 évig!

Szöveg: Mátrai Andrea
(Fotó: http://vamos.compaq.hu/images/rofton/22_1b.jpg)