CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Borváros

2000. december 19., kedd 21:25


'Boros' vendégek a Bánfalvi úti Óvodában

"Boros" vendégek a Bánfalvi úti Óvodában

Az első magyar bormarketing konferencia szervezői - a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Vezetésszervezési Intézete és a Soproni Bormarketing Műhely - az Első Magyar Bormarketing Konferencián jótékony célú árverezést szerveztek. Fejér Zoltán festőművész Poncichter csendélet című festményét ajánlotta fel árverezésre.

A kép negyvenhatezer forintért kelt el. A szervezők a soproni Bánfalvi úti óvoda Tilinkó csoportjának ajánlották fel ezt az összeget, amelyen az óvodások karácsonyi ajándékokat kaptak.
Amint azt a szervezők nevében Keglovich István polgármesteri főtanácsos elmondta: az összes soproni szőlőtermesztő és bortermelő és az egész művésztársadalom nevében sikerült a gyerekeknek örömet szerezni, és így hozzájárulni a gyerekek karácsonyának boldogabbá tételéhez.
 


 Fejér Zoltán festőművész 

A szervezőket december 18-án a Bánfalvi Óvoda Tilinkó csoportja látta vendégül. A gyerekek karácsonyi énekekkel köszönték a vendégeket, és minden felnőttnek egy-egy rajzot és karácsonyi mézes pogácsát adtak ajándékba.
Fejér Zoltán festőművész bácsi igen szemléletes előadásmódjában pedig egy régi karácsonyi történetet mesélt el.

A jó hangulatú vendégségből hazatérve a kép alkotója és felajánlója, Fejér Zoltán festőművész elmondta, hogy a Millenniumi Évben kapott elismerés teljessé tette az életét. Úgy érzi, hogy Sopron városától mindent megkapott, amit csak egy művész megkaphat; pedagógusként a gyerektársadalommal együtt érezve vallja, hogy jobb adni, mint kapni.

- Számomra nagy boldogságot jelent, hogy adhattam - vallotta a művész és vele együtt - a gyermekmosolyok láttán - ezt másként nem gondolhatta a többi szervező sem.