CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

1998. december 06., vasárnap 00:00


Színkompozíciók akril nyelven

Szabó Béla festőművész kiállítása

Színkompozíciók akril nyelven

Szabó Béla festőművész kiállítása


Az 1950-ben, Erdélyben született művész kiállítását az Erdélyi Kör Soproni Kiállítótermében Eszik Alajos képzőművész, a Budapesti Képzőművészeti Főiskola tanára nyitotta meg 1998.december 6-án d.e.11-kor.

A szép számban megjelent soproni művészek és művészetszerető közönség egy nagyon színes képegyüttest tekinthetett meg.Az anyag - akril - és hordozóanyag együttese kínálta lehetőségeket maximálisan kihasználó művész Remény, Álom ill. Első...Harmadik kép stb. címmel kiállított művei nagyon élénk színösszeállításukkal, a tiszta színek sokaságának egymás mellé komponálásával hívják fel magukra a figyelmet.

A címekhez és színhasználathoz képest egyszerű ez a képi világ, sokszínűségében is monoton, talán tudatosan a mai világ harsányságát utánzó, hogy megtekintése után talán egy meghittebb, egyszerűbb környezet utáni vágyunkat keltse fel.

Dekoratív művészet ez, mely a maga módján egy-egy alkotásával a természetes környezetben rendkívül figyelemfelkeltő, égő színei, kiáltó szín-egymás mellé helyezései felkeltik a látogató érdeklődését.Anyagánál fogva összetettebb színkompozíciós, színkeverési lehetőségei korlátozottak.

Egy korombeli művész képeit láttam az Erdélyi Házban. Szívesen ajánlom a tisztelt soproni közönség figyelmébe. Egyéni hangvétele és színhasználata feltétlenül megkülönbözteti mind elődeitől, mind a mai művészek többségétől.


- DI -