CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2000. október 15., vasárnap 00:00


75 éves Szűcs Szabó Sándor

Kiállítás a Várkerület Galériában

75 éves Szűcs Szabó Sándor
Kiállítás a Várkerület Galériában

A Polgármesteri Hivatal nevében Tengerdi Antal helyettes polgármester köszöntötte, a kollégák nevében megnyitóbeszédet Sz. Nagy Sándor és Fejér Zoltán mondott, amikor vasárnap de. 11-kor megnyílt a 75 éves Szűcs Szabó Sándor kiállítása.


Szűcs Szabó különleges egyéniségére jellemző, hogy minden időben tudhatott maga mellett barátokat, akikre számíthatott, s most is vannak barátai, nagyon helyesen megtartottak is, akik - nagylétszámú családja mellett - segítik az alkotásban. "Ahol ő ott van, ott mindig történik valami" - mondta humorosan megnyitóbeszédében a kör elnöke..

A beszédekre az ünnepelt válaszolt, kinyilvánítva további alkotási szándékát, a munkaeszközöket akár "tenyerébe ragasztva is".
A tőle megszokott műfaj a grafika, sok vonalból álló, összetett rajz, mely tónusokat is a vonalak sűrűségéből teremtve ábrázolja élethűen a kiszemelt témát, egyértelmű érzéseket keltve a szemlélőben.

Meglepetésként hatottak a lavírozó technikával készült akvarellek, melyek színvilága bátor és nagyon összetett, részletszegényebben, de a témát most is hű másolásra fogva hozza létre képét az ecsettel mint eszközzel. Hasonlóan az alkotó sokoldalúságát közvetítik azok a kis fafaragványok, melyek a fa anyagában meglátott lehetőség kibontásával hozzák létre a kisplasztikát, tárgyegyüttest, melyeket ugyanígy a kiállítóteremben helyezett el a képzőművész.
A 75 éves Szűcs Szabó Sándornak további sok sikert, jó rajzokat, hosszú, alkotó életet kívánunk!
- DI -