CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2000. jĂşnius 24., szombat 00:00


Aláírták a Magyar Televízió Nyugat-dunántúli Regionális Stúdiójának üzemeltetésére kötött szerződést

Hány kicsi indián?

Aláírták a Magyar Televízió Nyugat-dunántúli Regionális Stúdiójának üzemeltetésére kötött szerződést
Hány kicsi indián?

A soproni városházán került sor június 23-án a Magyar Televízió Nyugat-dunántúli Regionális Stúdiójának üzemeltetésére kötött szerződés ünnepélyes aláírására.
A szerződést Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió elnöke, másrészről Firtl Mátyás, a Pannon-Sopron Regionális TV Kft. ügyvezetője, illetve - amint az a helyszínen derült ki - Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Kht. kulturális igazgatója írták alá.


Az aláírási ünnepséget követő sajtótájékoztatón, újságírói kérdést követően vált ismertté, hogy Firtl Mátyás a kft. összetételében történt változás miatt lemondott ügyvezetői posztjáról, így Horváth Zoltánné az ügyvezetői feladatokat ideiglenes jelleggel látja el.
Szabó László Zsolt a jelenlévőknek tájékoztatásul elmondta, hogy a szombathelyi stúdiót megtartva, a regionális tv központi stúdióját Sopronba hozták. Ehhez olyan miskolci partnereket találtak, akikkel a legkorszerűbb regionális stúdiót hozzák létre az országban. Köszönetét fejezte ki azért, hogy a város megtett minden szükséges intézkedést a stúdió létrejöttének elősegítésére.
Szerinte, Sopron regionális központtá válásának lehetősége is közrejátszott a stúdió Sopronba kerülésével kapcsolatos döntésben. A személyi állomány erős, több éves regionális stúdiós tapasztalattal rendelkező munkatársak fogják irányítani a soproni stúdiót. Semmilyen hátráltató körülménye nincs a július 3-ai indulásnak.
Koczka Tibor stúdióvezető beszámolt arról, hogy megkezdődött a technikai berendezés telepítése, a Vektor Kft-nek egy hét áll a rendelkezésére a műszaki eszközök beüzemelésére.
A stúdió 15-17 szerkesztőriporterrel és hat soproni bemondóval rendelkezik majd.
Koscsó Ferenc, a Vektor Rendszerház Kft. igazgatója, a tévét üzemeltető kft. többségi tulajdonosa elmondta, hogy a teljesen digitális technikára épülő stúdió egyedülálló híradós rendszerrel rendelkezik majd, amely rugalmasan továbbfejleszthető. A regionális tévé sugárzási területe hat és fél megyére terjed.
Az aláírt szerződés tartalmának részleteiről az aláíró felek nem nyilatkoztak.

Szöveg: Tóth Éva Fotó: Tóth Szabolcs