CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

1999. december 07., kedd 00:00


ezt a rendezvénysorozatot is fesztiválnak szánta

Téli Mini Fesztivál a Magyar Művelődés Házában

ezt a rendezvénysorozatot is fesztiválnak szánta

Téli Mini Fesztivál a Magyar Művelődés Házában

A Magyar Művelődés Házában Szent Miklós Nap környékén több napos rendezvénysorozat várta az érdeklődőket.
A rendező Pro Kultúra Kht. két nagyszabású rendezvénye – a Soproni Tavaszi Fesztivál és a Soproni Ünnepi Hetek - mintájára ezt a rendezvénysorozatot is fesztiválnak, mini téli fesztiválnak szánta.


Az ünnepvárás közepette a népművészeti és népi iparművészeti, illetve az indonéz kiállítás és vásár megrendezésével az ajándék választásban-vásárlásban igyekeztek segíteni mindazoknak, akik a kommersz árukínálattal szemben a kézműves ipar természetes alapanyagú termékeit részesítik előnyben.


A Magyar Művelődés Házának második emelete két napon keresztül játszóházzá alakult át. Itt nagy érdeklődés közepette folyt a karácsonyi ajándék- és fenyőfadísz készítés. Mézeskalács-illat mellett a mézgyertya-készítés, korongozás, papírhajtogatás, csuhé-, szalmadísz készítés, díszcsomagolás technikáját is elsajátíthatták a résztvevők.


Az ajándékvásárlás és -készítés mellett a látogatóknak igen sokszínű kulturális programot is kínáltak a szervezők.


A L'art pour l'art társulat A három testőr és a jeti című előadásával az abszurd humor kedvelői számára jelentett igazi csemegét.
Az "Utolsó óra" népzenei fesztiválon az autentikus népzene és - tánc képviselte értékek kerültek bemutatásra.


A gyerekekre is gondoltak a szervezők: a Sopronban már jól ismert szombathelyi Paprika Jancsi Bábszínház művészei Az ellopott batyu című mikulásműsort adták elő.

Szöveg és fotó: Tóth Éva