CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

1999. november 22., hétfő 00:00


a művész az ékszereket elvitte

Döblingiek kiállítása a Várkerület Galériában

a művész az ékszereket elvitte
Döblingiek kiállítása a Várkerület Galériában

A Soproni Képzőművészeti Társaság vendége a Bécs, XIX. kerületi, döblingi székhelyű képzőművészeti kör négy művésze. Az 1986-ban alakult kör tagjai között festőművészek, szobrászok, grafikusok, airbrush-készítők mellett zeneművészeket, költőket is találunk. Míg megalakulásukat követően a döblingiek kiállításaikat kizárólag Döblingre korlátozták, ma már több szövetségi tartományban, Prágában, Pozsonyban, Németországban, Sopronban is rendeznek kiállításokat.


A soproni Várkerület Galériában Paula Cydlik meseszerű soproni utcarészletei láthatók: műemlékházak, boltíves kapuk, udvarbelsők. Mesterien kezelt akvarelltechnikájának novellisztikus hatása egyedi.
Gertrude Stix akvarelljein, pasztelljein a Grinzing sajátos világa jelenik meg. Aktjait dinamikus, tájképeit impresszionisztikus vonások jellemzik.
Gabriela Pressl olajképei merészségükben meghökkentőek. A férfi- aktok megformálásánál használt harsány színek a nemiségre irányított figyelem szolgálatában állnak.
Brigitte Maderner nemesfémekből és igazgyöngyökből készült egyedi ékszereit, sajnos, csak a megnyitón láthatta az érdeklődő közönség. Az ékszerek értékének megfelelő tárolási körülmények hiányában a művész a kiállításnyitó után elvitte azokat. Így immár csak a három művész kiállítása tekinthető meg 1999. november 26-ig a Várkerület Galériában.



Szöveg és fotó: Tóth Éva