CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2000. szeptember 16., szombat 00:00


A Kunstkreis Döbling négy tagjának közös bemutatkozása

A Várkerület Galéria kiállítása

A Kunstkreis Döbling négy tagjának közös bemutatkozása
A Várkerület Galéria kiállítása

A Kunstkreis Döbling és a Soproni Képzőművészeti Társaság több éve tartó kapcsolata már számos bemutatkozási lehetőséget jelentett mindkét fél számára.


Ez alkalommal a Kunstkreis Döbling négy tagjának - Richard A.Des Balmes, Willi Czwik, Juliane Kruspel és Claudia Wagner-Ruisz - kiállítását Fejér Zoltán, a Soproni Képzőművészeti Társaság alelnöke nyitotta meg.

Richard A. Des Balmes komoly technikai tudását bizonyító elegáns rézkarcai nem ismeretlenek a soproni közönség előtt. A rézkarcok pontosságában kifejezett komolyság és elvont gondolatiság mellett meglepő a kontúrokban megfogalmazott aktjai sugallta érzelemteliség és érzékenység.

Willi Czwik ezúttal igen expresszív képeinek színenergiája elemi erővel hat a nézőre. A mély tónusok kölcsönhatása és a tér merev perspektívájának feloldása dinamikussá teszi képeit. A színértékek különbözősége és kontrasztja - a mozgalmasság - ellenére a téri erők egyensúlya, az összharmónia uralja a képeket.

Juliane Kruspel fehér agyagra festett, majd égetett a "festmény -kisplasztika határán" mozgó alkotásai kedvesen naivak. A színtelen zománccal égetett, különböző festékanyagok használata eredményezte textúrákat igyekszik érvényesíteni tájképein.

Claudia Wagner-Ruisz nőies finomsággal és érzékenységgel megrajzolt alkotásaiban élmények tükröződnek. Ugyanakkor az útkeresés, az önkifejezés, a világ vizualitásba fogalmazásának vágya jellemzi alkotásait.

Amint azt Fejér Zoltán festőművész megnyitó beszédében hangsúlyozta: az egymástól sokban eltérő vizuális élmények, szépségek megférnek egymás mellett, kiegészítik egymást, hatnak egymásra.

Mindezt kiegészítve: igazi céljukat akkor érik el, ha a nézőre is hatnak. Hogy miként, azt ki-ki maga döntse el, miután a Várkerület 19. szám alatti kiállítást megnézte.

A négy döblingi kiállító tárlata szeptember 30-ig, munkanapokon 10 és 17 óra között látható.