CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

1999. november 08., hétfő 00:00


Lehet-e mindenkinek tetszeni?

Balogh István Péter festőművész kiállítása

Lehet-e mindenkinek tetszeni?
Balogh István Péter festőművész kiállítása


A Pannónia Med Hotel emeleti galériájában nyílott meg Balogh István festőművész kiállítása.
A látogatót az első pillanatban megkapja az élénk színű alapok sokasága, a falon függő képek sokféleképpen való megfestése, sok esetben nagyvonalúsága, sok esetben az édeskésség határát súroló ideális-naturális megvalósítás.
Mintha a művész a látogatók legszélesebb körének, mindenkinek az izlésvilága szerint szeretne valamit nyújtani. Amennyire nem tűnik szerencsésnek a tájképek megjelenítési módja, annyira felhívó jellegű a többi kép nagyvonalú megfestése az expresszivitás határán.


Szerencsés módon nem túl nehéz megfejteni az absztrakt határán álló alkotások gondolatvilágát sem, néha erőltetetten szellemes megfogalmazását (színben, formában és címben egyaránt).

A művészettörténésszel kicsit szemben is állítom, hogy nem túlságosan mély a valósága és nem extrémen mélyen szántók a tükrözött gondolatok sem, talán így szólíthat meg sokakat a művész, szándéka szerint. A kevésbé naturális, kicsit elvontabb képek közelebb állnak jelen sorok írójához, ezeket nézegette szívesebben, miközben rossz szájízzel lépett túl a tájképek sokaságán. Könnyen lehet, hogy másoknak más tetszett.
Népszerű megfogalmazású mű-együttest láthat a vendég a galéria falán november 30-ig.
- DI -