CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2000. augusztus 28., hétfő 00:00


Jó irányban halad a " Soproni Bor Útja " közösségi program

ARANYOS BORAINK

Jó irányban halad a "Soproni Bor Útja" közösségi program
ARANYOS BORAINK

Augusztus 25-én Szekszárd városa adott otthont az első hazai Kékfrankos fesztiválnak, ahol 82 termelő 133 tétele került megmérettetésre a 18 tagú borbíráló bizottság által.
A Dr. Diófási Lajos professzor elnökletével folytatott bírálat során a Soproni borvidék borai nagy sikert arattak. A legkevesebb hibapontot szerzett borok listája alapján Horváth József /Sopron, Halász u. 28./, a Gangl-család, a Weninger Borászat, valamint a Lővér Pince nedűi a 23 legkiválóbbnak minősített Kékfrankos közül 6 aranyérmet szereztek. Joggal mondhatjuk, hogy a Soproni borvidék zászlós bora állja a próbát, hisz az aranyérmek mellett 9 ezüst és 7 bronz is gazdagítja termelőinket, akiknek borai Sopron, Balf, Fertőrákos és Kőszeg pincéiből kerültek ki.
A borvidékek versenyében Szekszárd és Eger után a Soproni borvidék lett a harmadik helyezett.
Óriási sikerként könyvelhetjük el, hogy Horváth József a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának különdíját is megkapta.
Sopron Megyei Jogú Város és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács képviseletében Molnár Tibor elnök, Dr. Szita Miklós és Keglovich István, valamint a balfi termelők népes csoportja vett részt a fesztiválon.
A vörösborok következő országos szintű megmérettetése november közepén a IV. Nemzetközi Páneurópa Vörösbor-versenyen történik, melynek eredményhirdetésére december 7- én 18.00-kor a Hotel Sopronban kerül sor az Első Magyarországi Bormarketing Konferencián.
Minden elismerés a borvidék termelőinek, akik egyre nagyobb összefogással és törekvéssel végzik munkájukat. Jó irányban halad a "Soproni Bor Útja" közösségi program.

Keglovich István