CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Lélektől lélekig

1998. december 09., szerda 00:00


A KÉSZ Soproni Csoportja szervezésében

Adventi lelki délután

A KÉSZ Soproni Csoportja szervezésében

Adventi lelki délután

December 9-én, szerdán 16 óra 30 perckor a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium dísztermében, ahol a kitett adventi koszorún már két gyertya égett, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Csoportja szervezésében ökumenikus adventi lelki órára került sor.


Először a Szent Orsolya Iskola elsősei mutattak be rövid műsort : verseket mondtak, énekeltek, majd a nagy számban összegyűlt hallgatóság énekei között, melyeket a keresz(tyén)tény közös dallamkincsből válogattak erre az alkalomra, először Gabnai Sándor evangélikus lelkész emelkedett szólásra. Szolgálatában igeként a Magnificat-ot választotta és Mária éneke alapján három választott fogalom magyarázatát adta beszédében. Az örömről és az alázatról beszélt, mint a hívő ember tulajdonságáról, amiben Jézus Anyja példakép, majd a reformról, a változás szükségességéről, mint az adventi idő indította eseményről elmélkedett.

Újabb kösös éneklés követően Bindes Ferenc, a Szent György Templom plébánosa (és a KÉSZ Csoport patrónusa) lépett a hallgatóság elé. A megkezdett gondolatokat folytatva feltette a kérdést, hogy az adventi feladatok, a Keresztelő Szent János által megfogalmazott "gödörfeltöltés" ill. "út kiegyenesítés" hogyan történhetnek a gyakorlatban, hogy az elvégzett feladatok valamennyiünk karácsonyfája alá kerülhessenek? A válasz a bűnbánat és bűnbocsánat. Ezek után a délután résztvevői Ferenc atya vezetésével közös lelkiismeretvizsgálatot tartottak, majd felindították a bánatot, mely a bűnbocsánat feltétele.

A jól sikerült közös áhitat Jakab Katalin református lelkésznő imádságával fejeződött be.
Köszönet a Líceumnak az új és szép díszterem rendelkezésre bocsátásáért.


- DI -