CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2007. február 18., vasárnap 08:53


Kópháza és Nagycenk között félpályás útlezárással tiltakoztak a Gyurcsány-kormány ellen

Kópháza és Nagycenk között félpályás útlezárással tiltakoztak a Gyurcsány-kormány ellen
,,
Nem hagyjuk abba, amíg a célunkat el nem érjük”

Kópháza és Nagycenk között félpályás útlezárással tüntettek szombaton a Gyurcsány-kormány ellen.

A tüntetők konkrétan is megfogalmazták demonstrációjuk okát:,, A hazug, esküszegő kormány távozását követeljük, azt szeretnénk elérni, hogy a nép- és nemzetellenes kormány végre tűnjön el” – mondta egyik tüntető, aki tavaly szeptember 17 óta minden helyi tüntetésen részt vesz.


Tönkreteszik az egészségügyet, az oktatást, mindent – ezt szeretnénk tudatosítani azokban, akik ezt még nem vették volna észre, és tenni ellene.

- Nem hagyjuk abba, amíg a célunkat el nem érjük – tette hozzá –, mert sokan vannak, akik ugyan nem tudnak jelen lenni, de tudjuk, hogy ugyanezt akarják, és velünk vannak.

Ezt az út mentén álló tüntetők a közlekedésre szabadon hagyott útsávon két irányba felváltva közlekedők reakcióikból is érzik, hiszen meglehetősen forgalmas a 84-es útnak ez a szakasza.

Göbl György, a tüntetés egyik szervezője elmondta, hogy az a ,,csőcselék”, akiknek a kormány beállítja a tüntetőket, a soproni és Sopron környéki tüntetéssorozat esetében tanárokból, erdőmérnökből, ügyvédből, könyvelőből, gépésztechnikusból, 4 gyermekes apukából, és hét unokás nagyapából áll, és van köztük olyan is, aki ugyan Ausztriában dolgozik, de fontosnak tartja, hogy a tüntetők között jelen legyen.


Tüntetünk, mert a sorsukon változtatni szeretnénk” – mondta Göbl György, s még hozzátette: ,,Mert bűnösök közt cinkor, aki néma.”.

***

2007. február 24-én, azaz jövő szombaton újból félpályás útlezárásra kerül sor 09,00 óra és 16,00 óra között a 84-es főút Kópháza és Nagycenk közötti útszakaszán.
gondola.hu