CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. november 27., hétfő 22:57


Csendes tüntetés lesz Sopronban az Erzsébet kórház érdekében

Csendes tüntetés lesz Sopronban az Erzsébet kórház érdekében

December 1-jén, 18.00 órára csendes tüntetésre várják a soproniakat a soproni Erzsébet kórház bejáratához. A tervezett tüntetésről, amely három soproni képviselő – Firtl Mátyás (Fidesz-KDNP), Sopron választott országgyűlési képviselője, dr. Molnár Ágnes (Fidesz-KDNP), Kránitz László (MSZP) – közös kezdeményezése, november 27-én dr. Fodor Tamás tájékoztatta a sajtót a soproni Városházán.


Sopron polgármestere elmondta: a csendes felvonulás, célja, hogy felhívják a kormányzat és a közvélemény figyelmét arra, hogy a soproni Erzsébet kórháznak szerepelnie kell a súlyponti kórházak között, tekintettel arra, hogy 50 kilométeres körzetben adott esetben a betegek ellátása nem megoldott, adott esetben egészségük éppen a Sopron -Győr, vagy Sopron-Szombathely távolság miatt szenvedhet maradandó károsodást, úgy hogy egyébként a felújított, korszerű helyi Erzsébet kórház minden szakmai követelménynek maximálisan megfelel.

Az, hogy az Erzsébet kórházat nem a súlyponti kórházak között tartja számon a kormányzat egyrészt alapvető emberi jogokat sért. Miután minden állampolgárt megillet az egészséghez való jog, amely a legközelebbi kórházig szükséges idő – egy óra, vagy másfél óra – nem lesz biztosított. Másrészt a kormányzat döntésével semmibe vett minden szakmaiságot és a saját szempontrendszerét is – mondta dr. Fodor Tamás, aki érthetetlennek tartja, hogy ,,azt az evidenciát, hogy az Erzsébet kórháznak súlypontinak kell lennie” miért kell külön magyarázni, és ezért miért szükséges külön lobbizni?

Kapcsolódó cikk:

Helyi, megyei és régiós összefogás a soproni Erzsébet-kórház ügyében