CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. június 23., péntek 12:16


Múzeumok Éjszakája Sopronban és környékén

Múzeumok Éjszakája Sopronban és környékén

Szent Iván éjjelén, szombaton a Soproni Múzeum, a
Központi Bányászati Múzeum és a fertőszéplaki Vasúti Lámpamúzeum tárt kapukkal várja ingyenes programjain az érdeklődőket.

A Soproni Múzeum és a fertőszéplaki lámpamúzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez.
A Központi Bányászati Múzeumban a rendezvény szombaton, június 24-én este hét órától kezdődik, a Titkaink című tárlatvezetéssel.
21 órától Ilyen volt a bányász élete címmel filmvetítés kezdődik. Tizenegy órától a Brass Union Band koncertjét hallgathatják a látogatók, de lesz múzeumosok kocsmája és fáklyás kerti mulatság is..
A Soproni Múzeum a Storno-házba várja az érdeklődőket este nyolc és éjjeli kettő óra között.


20 órától a várkertben borkóstoló lesz, a Storno-ház pedig tárlatvezetéssel együtt folyamatosan látogatható. A múzeum szakemberei folyamatosan állnak az érdeklődők rendelkezésére.
22.00 órától Józsa Éva előadóművész tolmácsolásában hangzik el Hamvas Béla: A bor filozófiája című művének egy részlete, majd Farkas Lajos okleveles borász, hegybíró mutatja be a Farkas–Hanyvári pincészet díjnyertes borait.
23.00 órától a fertődi zeneiskola kamarazenekara játszik.
A fertőszéplaki Vasúti Lámpamúzeum szombaton este hat órától éjfélig tart nyitva, folyamatos tárlatvezetéssel, amelynek ideje alatt Gyertyafényben a lámpákról címmel beszélgetésre hívják a látogatókat.