CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2006. január 20., péntek 17:44


Handler tanműhely

Handler tanműhely

Átadták a Handler Nándor Szakképző Iskola új, felújított fodrász tanműhelyét a Hőközpont utcában. A 8 és fél millió forintos fejlesztés pályázati forrásból, valamint az önkormányzat támogatásával valósult meg.

Az építő-, fa- és ruhaipari, kozmetikus, valamint fodrász szakmákat oktató iskolában mond­ják, „mindig történik valami”: az elmúlt három évben 70 millió forintot fordítottak eszköz­fej­lesztésre. Mostantól a fodrász tanulók megújult műhelyben sajátíthatják el a szakma alapjait. A bútorzat, az elektromos hálózat cseréje és a modern gépek beszer­zése több mint 8 millió forintba került, a beruházást az önkormányzat kétmillióval támogatta.

Kalmár István alpolgármester elmondta: „Sopronban számos szakképző intézmény működik, jónéhány önkormányzati fenntartású. Mi örülünk annak, hogy mindegyikben valamilyen fejlesztés felmutatható az elmúlt években és törekszünk is rá, hogy minél több helyen történjen a gyakorlati oktatásban is előrelépés.

A soproni fodrászképzés színvonalát, a tanulók magas szintű szakmai tudását igazolják a hazai és külföldi szakmai verse­nyeken elért sikerek, valamint az is, hogy a tavalyi végzősök 100 %-a el tudott helyezkedni. Az iskola nemzetközi kapcsolatokat is ápol: a diákok ausztriai szakmai gyakorlaton is részt vehetnek – hangsúlyozta az avató ünnepségen Králik Tibor igazgató, aki példaértékűnek nevezte az a gazdálkodó szervezetek, a fodrász szalonok és az iskola közötti együttműködést, mint fogalmazott: „nem egymás vetélytársai vagyunk, hanem a tanulóképzésben azonosak a céljaink.” A 16 tanuló foglalkoztatására alkalmas speciális műhely a szakvizsgák mellett a jövőben szakmai bemutatóknak és nemzetközi verse­nyek­nek is helyet ad.

 Tóth Anita Lilla