CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. november 13., vasárnap 16:53


Irodalmi Hét – soproni megemlékezések

Irodalmi Hét – soproni megemlékezések

Író-olvasó találkozók, felolvasó estek, könyvbemutatók, rendhagyó irodalom óra, valamint vers- és prózamondó verseny is szerepel a Radnóti Irodalmi Társaság által immár hetedszer megrendezett Irodalmi Hét rendezvényei között.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával november 3-tól 22-ig tartó programsorozatra a megye számos településén és intézményében várják az irodalmat szerető és értő olvasókat, akik a kortárs magyar irodalom képviselőivel is találkozhatnak.
Az Irodalmi Hét keretében megyeszerte számos magyar költő emléke előtt tiszelegnek. A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum falán pénteken helyeztek el koszorút az iskola névadója és egykori diákja emléktábláján.

Az ünnepségen elhangzott: a Vas megyei születésű Berzsenyi Dánielt, a reformkor egyik legnagyobb költőjét, a Magyar Tudományos Akadémia tagját Széchenyi István a legnagyobb magyar költőnek tartotta.
(TAL)


***

Az Irodalmi Hét alkalmával a Fenyő téri Általános Iskola diákjai szavalattal, és koszorúzással Arany János szobránál ajándékozták meg a jelenlévőket azzal az örömmel, amit a vers nyújthat mindazoknak, akik azt hallhatják, olvassák. A szervezők, és a résztvevők remélik, hogy az esemény, mint az Irodalmi Hét többi eseménye is, a figyelmet a magyar irodalmi örökségre és a kortárs irodalmi értékekre irányítja.
Az Irodalmi Hét soproni rendezvényein jelen volt Firtl Mátyás országgyűlési képviselő mindkét helyszínen elhelyezte a megemlékezés és a tisztelet koszorúját.