CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2005. április 27., szerda 12:37


Ülést tart a megyei képviselőtestület

Ülést tart a megyei képviselőtestület

Április 29-én, pénteken délelőtt ül össze ismét a megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 26 előterjesztés szerepel. (A közgyűlés teljes napirend sora a www.gymsmo.hu oldalon a Közgyűlés/Közgyűlés ülései címszó alatt olvashatók.)

Tájékoztató kerül a képviselők asztalára a megyei határrend, határőrizeti helyzet és a határforgalom alakulásáról. Beszámoló hangzik el a megyei fenntartású gyermekvédelmi szakellátó intézmények gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról, a megyei fenntartású szociális intézmények szakmai eredményességének értékeléséről. A képviselők tárgyalják a megyei önkormányzat 2004. évi gazdálkodásáról és a pénzmaradvány elszámolásáról, felosztásáról szóló előterjesztést, illetve döntenek a megyei fenntartású intézmények 2005. évi beruházási, felújítási, karbantartási, valamint beszerzési feladataira jóváhagyott 100 millió forintos keretösszeg felosztásáról.

A 26 előterjesztésből várhatóan több témáról – az önkormányzati vagyont érintő témákról és a személyi kérdésekről - a képviselők zárt ajtók mögött tárgyalnak. A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola, Szaktanácsadó Intézmény és Kollégium igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.