CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2005. február 11., péntek 21:42


Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

Eseménydús évet tudhat maga mögött a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete – hangzott el a több mint 200 tagot számláló szervezet éves, vezetőségválasztó közgyűlésén pénteken, ahol értékelték a tavalyi év gazdálkodását és elfogadták az idei költségvetést. Béndek József, a határőrség Országos Parancsnoka díszkardot adott át az egyesület 80 esztendős tagjának, Bökönyszegi Istvánnak.

A soproni és Sopron környéki nyugállományú határőrök jó kapcsolatot ápolnak más nyugdíjas egyesületekkel, az önkormányzattal, büszkék a Burgenlandi Bajtársi Szövetséggel való barátságra. Működésüket az alacsony összegű tagdíjakból és országos pályázatokon nyert pénzből fedezik; nem hagyják magukra rossz szociális helyzetben élő társaikat sem. Rendezvényeik célja erősíteni a Belügyminisztériumhoz, a Határőrséghez, valamint tagszervezetükhüz, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségéhez fűződő kapcsolataikat, az egymás iránt érzett megbecsülést és törődést – mondta el kérdésünkre Kovács János elnök, nyugalmazott határőr alezredes.
A szervezet ezévi programjában lő- és egyéb sportversenyek, autóbuszos kirándulások (Győr, Pannonhalma, Gödöllő, Szolnok, Karcag, Jászberény) kirándulás, valamint kulturális és szórakoztató, nőnapi és idősek napi programok szerepelnek. A Február 11-i fórumot zenés-táncos est zárta.

Tóth Anita Lilla