CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. december 02., csütörtök 18:09


Csütörtökön kora hajnalban Fertőboz térségében fogta el a rendőrség azt a fegyencet, aki szerdán szökött meg a sopronkőhidai börtönből.

Fertőboz térségében fogta el a rendőrség a fegyencet

Fertőboz térségében fogta el a rendőrség a fegyencet
Csütörtökön kora hajnalban Fertőboz térségében fogta el a rendőrség azt a fegyencet, aki szerdán szökött meg a sopronkőhidai börtönből. A 20 éves román állampolgárságú férfi lopás miatt töltötte böntetését a fegyházban. A fegyőrök a tegnap esti fél hatos sorakozónál vették észre, hogy az elítélt megszökött. A börtön munkatársai értesítették a rendőrséget, majd, mintegy 60 fő részvételével megkezdődött a keresés.
A rendőrök infralámpákkal, kutyákkal kezdték meg a kutatást a környéken. A főbb utakon ellenőrző pontokat állítottak fel, minden gépjárművet tüzetesen átvizsgáltak. Az elítéltet 1 óra 50 perckor Fertőboz térségében fogták el a fertődi rendőrörs járőrei, miután egy autó ellenőrzésekor a kiadott fénykép alapján felismerték a román férfit. Az elítélt ekkor már melegítőalsót és pólót viselt; rabruháját a személyautó csomagtartójában találták meg. A román férfit és a gépkocsi vezetőjét a soproni rendőrkapitányságra szállították. A szökés körülményeiről a sopronkőhidai börtön egyelőre nem adott tájékoztatást.