CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 30., kedd 10:10


A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény, valamint a Four Seasons Hotel Gresham Palace tervezői és kivitelezői vehették át az emlékérmet Budapesten

Kiosztották az építészeti nívódíjakat

Kiosztották az építészeti nívódíjakat
A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény, valamint a Four Seasons Hotel Gresham Palace tervezői és kivitelezői vehették át a Budapest Építészeti Nívódíja 2004 emlékérmet, míg három alkotócsoport dicsérő oklevelet kapott hétfőn Budapesten a főpolgármesteri hivatal tanácstermében. Ez az elismerés a tervet, a kivitelezést, az illeszkedést honorálja - mondta beszédében Demszky Gábor.
 
Az idei nívódíjra 17 érvényes pályázat érkezett. Az elismerés célja, hogy új értékek teremtését és hagyományos értékek megőrzését segítse elő, a városképet formáló épületeket elismerje és az igényes, magas színvonalú épületek alkotóit további együttműködésre ösztönözze. A 15 tagú bírálóbizottság - melyben többek közt helyet foglalt Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke, a fővárosi önkormányzat szakemberei és építészeti szaklapok főszerkesztői - összesen 5 pályázatot jutalmazott.
A Jézus Szíve Népleányai Társasága anyaházának felújító gárdáját szintén dicséretben részesítette a zsűri. Schneller István főépítész, a zsűri elnöke elmondta: "mindig arra törekszünk, hogy ne csak azt díjazzuk, ami látszik, ami amúgy is reflektorfénybe kerül, hanem arra is essen egy fénycsóva, amit nem veszünk, vagy nem vennénk észre".
(www.magyarorszag.hu)