CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2004. november 06., szombat 07:55


Együtt egy asztalnál a hét soproni jelölt

Képviselőjelölti vita

Képviselőjelölti vita

A Liszt Ferenc Konferenciaközpont Széchenyi termében tartották a soproni egyéni országgyűlési képviselőválasztáson induló jelöltek vitáját.
A közönség soraiba a képviselőjelöltek 25 főt hívhattak. Az esemény a szervezők szándéka szerint teljes médianyilvánosságot kapott volna, azzal a feltétellel, hogy az elektronikus médium csak vágatlan formában közvetítheti.
A képviselőjelöltek a vitát megelőzően eldöntött ülésrend szerint foglaltak helyet, amely sorrendben történt meg bemutatkozásuk, a témakörök kifejtése és a zárszavak is.

Kuslits Balázs, a Corvinus Rádió műsorvezetője a képviselőjelöltekkel

Az első körben Sárdy Barbara. az egészségügy témakörében, Firtl Mátyás turisztika, idegenforgalom, a történelmi borvidék, Kóczán Zoltán civil szervezetek, nemzetiségek, kisebbségek, határon túli magyarok, dr. Friedl László Mihály a szociális ellátó rendszer, Kránitz László az önkormányzat finanszírozása, az önkormányzati vagyon privatizálása, Nagy Tamás közlekedés, kistelepülések, Kirkovits Balázs a helyi kis- és középvállalkozások helyzete témakörökben fejtették ki programjuk szerinti nézeteiket 4-4 perces időkeretben.
A második körben, a jelöltek maguk döntöttek egy-egy témakör mellett az általuk legfontosabbnak tartott témakör kifejtésére.
A képviselőjelölti vitában mindenkinek zárszóra is adtak lehetőséget a szervezők.

***
Cyber-vélemény
Sopron képviselőjelöltjei közösen együtt ültek egy asztalhoz; közös megmutatkozásuk, a beszélgetés hangneme példáját adta a kulturált kampánynak. Láthatóan egymás társaságában jól érezték magukat.
A jelöltek eddigi meghirdetett programjukhoz képest újat, másat nem nagyon mondtak, és lényegében érdembeli párbeszédet sem nagyon folytattak, a vita felépítéséből adódóan nem is nagyon tehették
A kívülállónak azért néhány dolog feltűnt: egyrészt, hogy a közszolgálati feladatokat is felvállaló helyi tévé ezúttal nem volt jelen az eseményen. Másrészt a pártok által meghívott hallgatóság körében feltűnően kevés volt a nő. Harmadrészt a pártok meghívottjai között mégiscsak akadtak olyanok, akik magukról azt mondták, ők nem valamely párt szimpatizánsaiként ülnek a hallgatóság körében, hanem a ,,várost" , azaz ,,a város lakóit" képviselik.
A szervezésért és lebonyolításért a Corvinus Rádiót – amely a vitát élőben közvetítette – köszönet illeti.
(cyberpress)