CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

2004 az építkezés éve lesz – fogalmazott a Cyberpressnek Kalmár István alpolgármester

Sopron: tervek 2004

2004 az építkezés éve lesz – fogalmazott a Cyberpressnek Kalmár István. Sopron alpolgármestere szerint a városban elsősorban a közlekedés és az egészségügy helyzetén kell javítani. A Hűség Városa - a tavalyihoz hasonlóan - ebben az évben is mintegy 15-17 milliárd forintból gazdálkodhat.

Az év eleji áremelkedések Sopron város gazdálkodásában is éreztetik hatásukat: az önkormányzat a csekély mértékben emelkedő állami normatíva és pályázati források mellett a helyi adó és egyéb díjak növelésével igyekszik bevételi forrásait növelni, ezzel elsősorban a vállalkozások kerülnek nehezebb helyzetbe.

Szigorodik a szociális segélyezési rendszer, hogy a 300 milliós keretből valóban a leginkább rászorulók kapjanak támogatást – mondta el a Cyberpress kérdésére Kalmár István. Az alpolgármester a pozitív változások között kiemelte: könnyebbség az új esztendőben a családok számára, hogy Sopronban a nappali tagozaton tanuló diákok ingyen utazhatnak a tömegközlekedési járműveken. A rendelkezés mintegy 12 ezer általános, középiskolás, illetve egyetemista tanulót érint.

Tavaly több olyan jelentős fejlesztés is megindult a városban, amelyek ebben az évben fejeződnek be: az elmúlt esztendő legnagyobb sikerének a Káposztás utcai, hat és félezer néző befogadására alkalmas futballstadion megépítését tartja Kalmár István, ezenkívül az ISPA támogatással és kormányzati forrásból épülő szennyvíztisztító beruházást, valamint azt, hogy sikerült megteremteni a feltételeket újabb 69 szociális bérlakás megépítéséhez, amelyekbe a tervek szerint az év végén költözhetnek be a rászoruló családok.
Az alpolgármester elmondta azt is, hogy a város szeretne végre végleges megoldást találni a soproni mentőállomás helyzetének rendezésére. A központi sürgősségi ügyelet létrehozásával kiváltható lenne a sok nehézséget okozó háziorvosi ügyeleti rendszer, de megoldásra ár a ma még ugyancsak hiányzó gyermekügyelet kérdése is a városban, csakúgy, mint háziorvosok informatikai rendszerének fejlesztése – fogalmazott Kalmár István, aki a 2004. évi feladatokról szólva rámutatott: jó ütemben halad az Ipari Park eladása, amelyben 1,2 milliárd forintból Inkubátorházat hoznak létre. Készül a nyugati elkerülőút, valamint - régi igény kielégítésére - egy parkolóház, pontosabban mélygarázs a terve, utóbbit a Széchenyi téren valósítanák meg.
Tervezik továbbá, hogy legalább 2-3 új körforgalmi csomópontot is kialakítanak a városban. A közterek, utak rendbehozatala az idegenforgalom fejlesztését szolgálja. Minderre várhatóan a tavalyinak megfelelő összeg, 15-17 milliárd forint áll rendelkezésre Sopronban.

Tóth Anita Lilla



2004. január 13., kedd 01:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület