CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Karácsonyi Vásár és fesztivál - a díszkivilágított városban

    A szándékok szerint valóságos fényözönbe borul majd a város a karácsonyi vásár és fesztivál idejére, amelynek ünnepélyes megnyitóját november 28-án a soproni Fő téren tartják. Az előzetes program szerint a polgármesteri köszöntőt követően egyetlen gombnyomással szeretnének az eddigiek húszszorosát is kitevő fényárba borítani a Hűség Városát a szervezők.
 

Kalmár István és Kiss István bíznak a soproni vállalkozók pozitív hozzáállásában 

    A november 28-december 23 közöti karácsonyi vásár és fesztivál helyszíne Sopron történelmi belvárosa – a Fő tér , a Templom utca, a Kolostor utca – lesz, ahol mintegy 30 faházban kínálják majd áruikat a vásározók.
    A Fő téren felállított színpadon pedig szórakoztató és kulturális műsorok zajlanak majd folyamatosan, amelyeknek része lesz a hagyományos Mikulás-napi, Hűség napi és városi karácsonyköszöntő rendezvény is. A történelmi borvidék nemes borai mellett művészeti csoportok, zenekarok is bemutatkoznak majd a rendezvényen, amelyet a Pro Kultúra Kht. szervez.

    Újdonságnak számít majd és a vásár sajtátságos hangulatának megteremtéséhez járul hozzá a Fő téri indulással és érkezéssel közlekedő városnéző kisvonat, amelynek útvonala követi az új díszkivilágítást. Ez a karácsonyi járat segítené a pályaudvarra érkező külföldi turisták vásár helyszínére való eljutását.
    A Megyeháza oszlopai közé dcember 1 és december 24 között naponként – fény- és hangjáték kíséretében – felfedett adventi naptárat helyeznek el.
    A gyermekeket játszóház, vetélkedők várják, valamint díjakkal jutalmazott karácsonyi futóversenye is sor kerül.

    Mindezekről a szervező, a KIss BVM Kft. nevében Kiss István vállalkozó számolt be a tegnap, a Városházán tartott sajtótájékoztatón, aki a szervezés eddigi tapasztalatairól is szólt. Hangsúlyozta a vásári helyekre elsősorban helyi vállalkozókat vártak, amihez a helyi kamara segítségét is igénybe vették.
    Elmondta a vásár akkor lesz sikeres, ha mindenki jól jár : a lakosság, a vásározó és a szervező egyaránt. Példaértékűnek nevezte a városvezetéssel, valamint az ÉDÁSZ-szal való együttműködést. Ez utóbbi a díszkivilágítás tervek szerinti megvalósulása miatt sem mellékes, amelyről már Kalmár István alpolgármester tájékoztatta a sajtót.

    Kalmár István elmondta: a karácsonyi vásár, fesztivál, és az ünnepi díszkivilágítás kérdésében az igények és az elképzelések találkoztak, hiszen több éves már a vásár iránti igény.

   A körülbelül 5 millió forintba kerülő rendszer kiépítésében a város számít a vállalkozók adokozó kedvére is, hiszen az ünnepi hangulat megeteremtése a helyi vállalkozók érdeke is - mondta az alpolgármester, aki hangsúlyozta: a Műemléki Felügyelet, továbbá a városi főépítész véleményét is kikérték a díszkivilágítás kérdésében, azért, hogy az a város hangulatához méltó módon valósulhasson az meg.
    Kalmár István bízik a vállalkozók támogatú szándékú anyagi segítségében – akiket a város levélben is meg fog keresni – annál is inkább, mert az egyszeri beruházást követően a továbbiakban a kihelyezés költsége már csak egyharmadát tenni ki a jelenleg szükséges összegnek.
Az érdekek közösek, ezért ha lehetősége szerint mindenki hozzájárul a megvalósításához, akkor siker is közös lesz.
    A Karácsonyi Vásár és fesztivál programját részletesen a Soproni Programajánlónkban olvashatják.
T.É.



2003. október 30., csütörtök 16:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület