CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Vendéglátóipari szakkiállítás (nem csak) a gasztronómiát kedvelőknek

    Ahogy azt a vendéglátós és szállodai szakemberek már tizenegy éve megszokhatták, a nyári főszezon előtt vendéglátóipari szakkiállításokon mutatják be a szakma legkorszerűbb vendéglátóipari gépeit, berendezéseit, valamint az azok működéséhez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat.
    Az idei szakkiállítás-sorozat újdonsága, hogy a látogatók immár 6 városban találkozhatnak a Hoventa Regional rendezvénnyel: 2003-ban Balatonfüred, Debrecen, Keszthely és Sopron mellett, Miskolccal és Szegeddel bővült a helyszínek száma. Sopronban negyedik alkalommal rendezik meg a szakkiállítást, és  idén először az új Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ ad otthont a rendezvénynek.
 

Walter Dezső polgármester a város nevében  köszöntötte a szakkiállítást
Horváth Vilmos kamarai elnök: a vendéglátásban  fontos a minőség

    A technikai eszközök bemutatásán kívül a szervezők szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni látogatóiknak, ezért valamennyi helyszínen – az EU-csatlakozásról szóló – fórumbeszélgetést is szerveztek, amely keretében a résztvevők tájékozódhatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról

    Tehát, két napon keresztül, itt egy újabb alkalom gasztronómiát kedvelőknek és mindazon gourmandoknak, akik szívesen belesnének a kulisszák mögé. Vajon milyen eszközökkel készíti el szakácsuk kedvenc ételüket, hogyan tálalja, hol tárolja, milyen új, modern eszközök segítik az előkészítés munkáját?
    Idén két tucat kiállító mutatja be termékeit, amelyeknek széles és színes kínálatából következik egy – a teljesség igénye nélküli – felsorolás: bárok, cukrászdák, fagylaltozók, pizzériák és nagykonyhák gépei, hűtőberendezések, vendéglátóipari gépek, konyhai és cukrászati eszközök, kiegészítők, higiéniai eszközök, papírszalvéták, mosogató-, mosógépek, fertőtlenítők, vendlátóipari elszámoltató és készletnyilvántartó rendszerek, konyhai edények, segédeszközök, tálalóeszközök, vendéglátóipari és szállodai bútorok, számítástechnikai rendszerek, textíliák, munkaruhák, vendéglátóipari textíliák.
    A március 5-6-án a Hűség Városába látogató vándorkiállítás bőven tartalmaz további érdekességeket a szakembereknek és mindazoknak, akiknek esetleg "csak" hobbijuk az ételkészítés.
    A kiállítás megnyitón Walter Dezső polgármester, Horváth Vilmos, a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara kamara elnöke, és Etele Mária főszervező köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket. Köszöntőjükben hangsúlyozták a kiállítás városunkban betöltött szerepét, ahol igen nagy arányban találhatók vendéglátóipari egységek.
    Az ünnepélyes megnyitó után Etele Mária vezetésével került sor az EU-csatlakozás vendéglátóipari vonatkozásairól szóló fórumbeszélgetésre. A beszélgetésen részt vett Király Zsolt a GM Kis- és Középvállalkozások Integrációs Felkészítését Koordináló Főosztályáról, Dr. Pásztor Zsuzsa MH Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatási Hivatalától és Tusor András a MH Turisztikai Hivatalától.
    A fórumon az unióba lépéskor lényeges témákról esett szó. Az előadók elemezték a magyar vendéglátóipar jelenlegi és a jövőbeli helyzetét és vázolták a vendéglátásban résztvevő kis- és középvállalkozók számára EU nyújtotta lehetőségeket.

    Az érdeklődők a különböző étel és italkóstolások mellett március 6-án, 9 –15 óra között hidegkonyhai versenynek lehetnek szemtanúi, amelyen kiemelkedő tehetségű séfek adnak ízelítőt művészetükből. Az ARCUS Soproni Szakácsklub által szervezett hidegkonyhai versenyen – amelyre a határon túlról is várnak résztvevőket – egyéni, csapat és ifjúsági kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A verseny eredményhirdetése, a tervek szerint 12 órakor lesz.
    A kiállítás teljes ideje alatt Wenzelné Vígh Maya cukrászmester a karamell-formázás szépségeivel ismerteti meg az érdeklődőket.

B.B.- T.É.
Fotó: Alpok TV, cyberpress

Honlap:
www.hoventa.hu




2003. március 05., szerda 21:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület