CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Vinczellér Imre kiállítása

Vasárnap, március 2-án 16 órakor a Pannónia Galériában nyílt meg Vinczellér Imre festőművész tárlata. A kiállítást Fehér Anna színművésznő nyitotta meg szépen felolvasott beszédével.

Ahogyan előtte a sok kép témájául szolgáló hangszerek zenéje volt hallható Kóczán Péter alkalmi vonósnégyese tolmácsolásában, úgy a megnyitó hivatalos szövege után, melyet - nem véletlenül - Krúdy Szinbádjának egy részletével zárt a művésznő, külön ajándékként Babits Esti kérdését tolmácsolta Fehér Anna.

Az egységes hatást nyújtó kiállítás megnyitóján megszólalt maga a művész is, hangsúlyozva a társművészetek együttes fellépésének és a mecenatúrának szükségességét, elárulva ezzel a helyi viszonyokban való járatlanságát.

Mivel nagyobb időt átfogó tárlatról van szó, megengedhető, hogy különböző stílusú és különböző formai elemek, sőt más színvilág felhasználásával készült képek függjenek egymás mellett a falakon.

Az alkotások döntő többsége hasonló módon alliterál, mint Babits verssorai, s a "b" betűs költő a legtalálóbb módon került megidézésre a tárlat képi hatásának körülményei között. A monokróm kolorit és a monoton ismétlődő tárgyi és szellemi töredékek, a széles értelemben vett kultúra letűnt jegyei jelennek meg a klasszikusság határán fogalmazottan, s vezetnek vissza a polgári elődök korába. Zenei témáiban jó hatásfokkal talál adequat formákat a kifejezésmódhoz. A kicsit szürrealista ábrázolásmód csak tangenciálisan nosztalgikus, szelíd humorral és derűvel mutatja meg magát korunk szemlélőinek.
- DI -



2003. március 02., vasárnap 18:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület