CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kis nyári önkínzások

Órák módszere, negyedórák módszere


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Sokan mozognak városunkban. A turisták is, a honiak is elengedettebbek - de hogy mindenki hangosabb egy fokkal, mint általában, az biztos. Jártomban-keltemben ha akarom, ha nem, hallom a körülöttem mozgók beszédét. Így "füleltem le" két érdekes módszert... nem tudom, ajánljam-e kipróbálásra - mindenesetre megosztom Önökkel.

A címben jelzett negyedórák módszere a beszélő szerint "jóformán mindenre jó". Hm. Ő mindenesetre egyetemista, és mostani vizsgáira úgy készült - az ötletet egyébként egy orosz diáktól kapta a chaten, de hogy ő kitől, az már homályba vész, mindenesetre azt mondta, nem saját -, hogy digitális óráját beállította negyedóránkénti "pittyegésre", s így mérte a "lelapozott", azaz megtanult oldalak számát. Minden vizsgája sikerült, és semmit se halasztott - szerinte ez a módszernek köszönhető; eszméletlenül fegyelemre nevelő. A beszélő huszonéves lány. Higgyünk neki. És ama meglátásának is, hogy ez jó vasaláshoz, mosogatáshoz, de még főzéshez is, amiben, igaz, még nincs tapasztalata, de szerinte egészen biztosan így van, mert az óra pittyegése idegborzolóan emlékezteti az embert az idő múlására, és szembesíti azzal: eltötymörögte-e az utóbbi negyedórát, vagy csinált is valamit.

Az órák módszerét egy eléggé méretes - mind felfelé, mind körbe-körbe - hölgy ecsetelte és dicsérte. Fogyókúra önmérséklettel, önfegyelemmel. Ő most úgy fogyókúrázik, hogy beállítja a digitális óráját óránkénti pittyegésre (kulcskérdés tehát a digitális óra mindkét módszernél :) - a szerk.), és ha kibírta, hogy abban az eltelt órában nem evett egy falatot sem, és ha ivott, az csak víz volt - nyert! Már nyolc kilót leadott ezen a nyáron.

A hölgy látványát figyelembe véve... szurkoljunk neki, tartson csak ki tovább-tovább. Sok lepittyegett hatvan percre lesz még szüksége, hogy egészséges körméretét visszanyerje...

Nos, ennyi volt mindössze e két önfegyelemre meglehetősen drasztikusan nevelő módszer. Jaj! Pittyeg az órám, letelt a negyedóra :))

- gyöngyös -



2002. jĂşnius 29., szombat 21:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület