CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

 Várkerület Galéria - Az én városom -

    Az én városom címmel a Soproni Képzőművészeti Társaság képzőművészeti pályázatot hirdetett Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 725 éves évfordulója tiszteletére.

Fodor Gábor fuvolaművész és Kovács Kriszta zenetanár hangulat-teremtő muzsikája

Hanzséros Ágnes Becht Rezső versét szavalta




    A Várkerület Galériában június 16-án Dr. Gimesi Szabolcs polgármester nyitotta meg a 24 alkotó 36 munkájából álló kiállítást.

Dr. Gimesi Szabolcs polgármester

    Áldozó László, Bazsóné Nagy Gabriella, Dakó Judit, Grabner József, Gyimóthy Zsuzsa, Hasznos László, Herczeg Anikó, Horváth F. Péter, Sz. Nagy Sándor, Németh Józsefné, Magyarné Derszib Eti, Mezei Zsuzsa, Pálhegyi árpád, Pócza Irma, Rajczi János, Simon Ferenc, Szurokné Strasser Klára, Szücs Szabó Sándor, Taschner Frigyes, Völgyi János, Tóth Zoltán, Török Bernadett, Tranta Julianna, Zsombolyai Mária munkái Sopront idézik, a várost, amely 725 éve kapta meg a szabad királyi városi rangot. Azóta is többször bizonyított hűségével érdemelte ki a város a címet. Sopron felemelkedése a kultúra, a kultúráltsága által volt lehetséges, mondta kiállításnyitó beszédében Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a város polgárai a város teremtette jó körülmények között mindig is áldoztak a kultúrának.

Sopron lakói városuknak mindig is szívesen adtak, és kevesen vannak, akik a művészeknél maradandóbbat tudtak volna ajándékozni.
 
A díjazottak: Gyimóthy Zsuzsa,
Tóth Zoltán,
Grabner József

A Várkerület, a külvárosi tűzfalak, a Fő tér, régi udvarok titka, a Koronázó domb, Bánfalva, a Bécsi utca, a Szent Mihály domb, a Brennberg-völgy, az Ikva part, a Sas tér, a Festőköz és természetesen a Tűztorony képeken megörökítve mind arról tanúskodnak, hogy mennyire sokféleképpen láttatja magát Sopron, a város, ahol hangulata van a köveknek, házaknak, amely másként hat utazóra,és másként az itt-lakóra.

    Keresztény Richárd a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke a díjazottak bejelentése előtt elmondta, hogy még két díj kerül majd kiosztásra: egy, a Soproni Képzőművészeti Társaság tagjainak szavazatai alapján és egy közönségdíj, amelynek odaítéléséről a kiállítás megtekintését követően a látogatók leadott szavazatukkal döntenek majd.
    Dr. Gimesi Szabolcs átadta Az én városom tematikus pályázat díjait: A Soproni Önkormányzat díját Gyimóthy Zsuzsa Koronázó domb című alkotása nyerte el. A Sopron Szabad Királyi Város 725. évfordulója alkalmából kiadott Jubileumi díjat Tóth Zoltán Erdőrészlet képe kapta, míg a Soproni Képzőművészeti Társaság házi-zsűrije a társaság Az én városom-díját Grabner József Mesél a múlt című alkotásának ítélte.

    A Várkerület Galériában június 30-ig, munkanapokon 10-16 óráig tekinthető meg a tárlat, ahol a közönség-szavazatok június 29-ig adhatók le. A továbbiakban a SKT-szavazat  illetve a közönségdíjas nyertesek kihirdetése június 29-én kerül sor. A pontos időpontot időben közzétesszük.



2002. június 17., hétfő 13:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület