CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Templomos Napok Bánfalván

    Méltó és örömteljes, ünnepre hangoló alkalma volt Pünkösdnek a Hegyi-templom díszkivilágításának avatóünnepsége.

    - Bánfalva értékeit feltárni, megőrizni és megmutatni világnak egyik legfontosabb célja a Bánfalváért Baráti Körnek. A Hegyi-templom – Bánfalva egyik ékköve – díszkivilágításának avatása, a Templomos Napok rangos rendezvénye, amely azért jött létre, hogy vendégül lássák mindazokat, akik a meghívást elfogadva, az itteni értékekre felfigyelve eljönnek együtt örülni, ünnepelni a bánfalviakkal - mondta köszöntőjében Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke.

    Példaadó összefogásban valósult meg a Pokker János Alapítvány kezdeményezte, immár 1229. templom díszkivilágítása. Miklós Horváth István az alapítvány titkára szerint ötven éves lemaradást kell a magyaroknak behozniuk, többek között abban is, hogy templomaikat büszkén mutassák meg a világnak.
- A templomtornyok mutatják, hogy Istenre figyelő emberek élnek a tövében - hangsúlyozta Dr. Gimesi Szabolcs, Sopron város polgármestere, aki visszaemlékezett azokra az időkre, amikor még csak Burgenlandban járva lehetett az éjszakában messzire világító csillagokként kivilágított templomtornyokat látni.
Eljött az idő, amikor már Magyarországon is emberek, vállalkozások áldozatot hozhatnak azért, hogy templomok épüljenek, szépüljenek.Büszke vagyok arra, hogy minden soproni templom díszkivilágításának avatásán jelen lehettem - jelentette ki a polgármester.
    Igrecz Katalin megköszönte a támogatók segítségét, mindazokét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Pünkösd előtti nap is Bánfalva ünnepnapjává váljon: Bánfalváért Baráti Kör, Dentál Pannonia Rt. Sopron, Elektron Szolgáltató Kft. Budapest, Dr. Gunda Mihály, Igrecz Katalin, Juhász Kft. Sopron, Kirády Csaba, Kontavill Rt. Szentes, Pokker János Alapítvány Fertőszéplak, Schön-Vill Kft. Sopron, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Sydorkó Péter, Dr. Szilágyi László, Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium Sopron, Soproni Városszépítő Egyesület, dr. Úry Előd, Zsámboky Károly Sopron.
A díszkivilágítást Sándor Gábor római katolikus atya áldotta meg és szentelte fel.

    Az ünnepi hangulat fokozását muzsikával, dallal a Sopron Városi Fúvószenekar, a Bánfali Kórus és a Blueberry Band segítette, Taschner Kurt pedig a Pálos Pince legjobbik borát kínálgatta az egybegyűlteknek, még az est leszállta után is, amikor a völgyből az arra haladók csodálattal álltak meg a hegyen épült,– ég felé immár fénnyel is mutató – templom láttán.

    Templomos Napokon Pünkösdben szentmisére és istentiszteletre várták a Szentlélek kitöltetését ünneplőket Bánfalván Hegyi- és az evangélikus templomban.

Kapcsolódó cikkek:

http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5348
http://cyberpress.sopron.hu/article.php?id=5351

Képek Bánfalváról a soproni KépIndex anyagából

Templomos Napok programja



2002. május 19., vasárnap 23:16


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület