CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Lélektől lélekig  

Jézus szabad állásfoglalást kíván tőlünk.

A mai olvasmányokban megismerjük azt a két fő álláspontot, amely kétezer év óta Jézus személyét érinti. Kétezer év óta vannak Jézusnak tanúi, vértanúk és hitvallók, és kétezer év óta vannak Jézus tagadók, akik a legkülönbözőbb módszerekhez folyamodtak az idők során. Egy azonban egyértelmű, valakinek nagyon nem tetszik a Jézus melletti állásfoglalás, annak ellenére, hogy a keresztények kétezer év óta valóban embertársaik javát szolgálják, mind evilági, mind az örök élet szempontjából.
Egy másik megfigyelés az evangéliumok alapján: Jézus aki számos jellel igazolta, hogy valóban Isten Fia, mindig tiszteletben tartotta az emberek szabadságát, és senkit sem kényszerített arra, hogy benne higgyen.
A főtanács kivizsgáltatta a vakon született ember meggyógyítását, nem tudott mit kezdeni azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy Jézus feltámasztotta Lázárt. Akik azt mondták Jézusnak: szálljon le a keresztről, akkor majd hiszünk, most amikor Jézus ennél sokkal nagyobb bizonyságát adta, hogy ő az Isten Fia, ők ennek ellenére nemcsak nem hisznek, hanem mindent megtesznek, hogy megakadályozzák Jézus feltámadása hírének elterjedését. Ennek érdekében, még hamis tanúk felbérelésére is készek. Az Apostolok Cselekedeteiből pedig tudjuk, hogy később sem voltak hajlandók elfogadni Jézust, és mindent megtettek, hogy Jézus örömhírét elfojtsák.
Ezek után számunkra egyértelmű: kár a nem hívőkkel vitatkozni, érvekkel, tényekkel aligha lehet meggyőzni azokat, akik elzárkóznak Isten kegyelme elől. Nem marad más, mint amit Jézus is tett: Szeretetünkkel kell tanúskodni arról, hogy Isten szeretete valóság. A hit terjesztésének más eszköze nincs, mint a keresztény tanúságtétel: életünkkel, ha kell a vértanúság vállalásával.
Kérjük Urunkat, adja kegyelmét, hogy egész életünkben hűséges tanúi lehessünk, hogy minél több embert megismertethessünk Jézus örömhírével: Isten szeret minket és boldog örök életre hív mindnyájunkat.

Dr. Rédly Elemér
városplébénos



2002. április 02., kedd 10:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület