CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az emberek jó hangulatban készülnek a választásokra

Pokorni Zoltán Fidesz-elnök Sopronban

- Soha még ilyen jó helyzetben mint most nem volt kormánypárt a választások előtt - jelentette ki Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke Sopronban, aki dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője meghívására érkezett a városba és nagygyűlésen találkozott a soproni választópolgárokkal.

- Négy évvel ezelőtt a Fidesz 28 százalékos támogatottsággal szerezte meg a parlamenti többséget, míg jelenleg elemzők szerint a párt támogatottsága 48 % - mondta a pártelnök, aki azt is kijelentette, hogy nem érzékeli a szocialisták által hirdetett kormányváltó hangulatot. Úgy vélte, hogy az emberek túlnyomó többsége nyugodtan, jó hangulatban készül az április 7-i választásra, a lelke mélyén már meg is hozta a döntést.
- Megállapította, hogy a negatív, néha útszéli tónust megütő kampány véget ért. Sajnálatosnak nevezte, hogy abban olyan vezető politikai személyiségek is, mint Horn Gyula ex-miniszterelnök részt vállaltak. A negatív kampány eredményeként értékelte a – közvélemény kutatásokra alapozott – Fidesz-MDF előretörését.
- Ma már a kérdés az, hogy 7, 8 , vagy 9 százalékkal vezet a Fidesz-MDF a különféle közvélemény kutatások szerint - jelentette ki Pokorni Zoltán.
- Megtörtént az a lelki fordulat, amelyben a Fidesz 48 programjának is szerepe van: az emberek nem csak valami ellen tiltakozva mozdulnak meg, hanem valami mellett kiállnak.


    A politikus a közeledő húsvét alkalmából arra kérte a pártokat, a pártelnököket, hogy az ünnepet hagyják meg a családoknak, kérte, hogy a feltámadás ünnepén a pártok ne kampányoljanak.
    Pokorni Zoltán beszélt arról, hogy a Polgári Együttműködés Egyesület felhívása nyomán a nemzeti színű szalag viselése számára azt az üzenetet hordozza, hogy április 7-ét, a választás napját "tegyük a demokrácia ünnepévé" és "ne úgy fogjuk fel a választást és a választás előtti heteket mint szükségszerű háborúskodást." Ez inkább egy örömteli időszak, amikor közösen gondolkozhatunk az előttünk lévő teendőkről, évekről, számba véve az elmúlt évek eredményeit is- jelentette ki a politikus.
    Pokorni Zoltán arról szólva, hogy Kovács Lászlótól meghívást kapott péntekre a Boros-Bochkor tévéshow-ba, ahol Medgyessy Péter is jelen lesz, kijelentette: a pártelnökök vitáját nem kabaré-showban kellene megszervezni, mint mondta ezt a kérdést komolyan kellene venni.
    A miniszterelnök-jelöltek vitájának tárgyában feltett kérdésre válaszolva kijelentette:
- Az összevissza beszédekkel Medgyessyt már méltatlan helyzetbe sodorják társai. Medgyessy Péternek magának kellene eldöntenie, hogy mit akar, mondta a Fidesz elnöke, és hozzátette: szégyen lenne Medgyessy Péter miniszterelnök-jelöltnek nem elmenni az általa kezdeményezett vitára.
    A közlekedési tárca tegnapelőtt ismertetett döntésével kapcsolatosan a pártelnök kijelentette: tovább épül az autópálya; valamennyi autópályának a határig kell épülnie a következő 4 évben, állami kezelésben kell lenniük megfizethető árakkal, ugyanakkor a sugaras szerkezetű autópályákat hálózatos szerkezetűvé való kibővítés és a gyorsforgalmi úthálózattal való kiegészítésük szükségességét is kiemelte. A Fidesz elnöke hangsúlyozta, hogy minden lehetőséget ki kell használni, arra hogy ezeket a nagy beruházásokat lehetőleg magyar cégek végezzék.

    A sajtótájékoztatót követően Pokorni Zoltán a Vas és Villamosiprai Szakképző Iskolában nagygyűlésen vett részt, amelyen a Fidesz négy évvel ezelőtti vállalásairól, az elért eredményekről, a még megoldásra váró gondokról és a jövőbeni tervekről beszélt. A 20 századi Magyarország örökölt  problémái között említette Trianon következményét, a demográfiai csökkenést, a magyar társadalom kettészakadásának veszélyét, a magyar "pesszimizmus" meglétét.

A jövő kihívásai között sok megoldandó kérdés, gond szerepel, amelyeknek természete viszont különbözik akár a tíz évvel ezelőtti problémákétól is - fejtette ki a pártelnök, aki kijelentette: a problémákat nem a kormány oldja meg, hanem a tettekre kész emberek mellé állva a kormány a polgárok akaratát, ötleteiket segít megvalósítani, az ország, a nemzet felemelkedése érdekében.
Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke azzal a kéréssel fordult a résztvevőkhöz, hogy április 7-én mindenképpen menjenek el családjukkal, ismerőseikkel együtt szavazni.


 



2002. március 28., csütörtök 01:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület