CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az ajánlattevőket a sajtóhírek nem befolyásolják

Hotel Rózsadomb aktuális kérdései

    A Hotel Rózsadomb aktuális kérdéseiről tartott sajtótájékoztatót a soproni Városházán Dr. Gimesi Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Szekeres Csaba ügyvéd.

    Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a Hotel Rózsadomb értékesítése folyamatának jelenlegi stádiumát ismertette. Február 8-ig tizenhat – a soproni közgyűlés által az ajánlattételi meghívás, a beérkezett ajánlatok mérlegelésére és minősítésére alakított tíz fős bizottság által különféle kategóriába sorolt – ajánlat érkezett.
    A bizottság – az eddig elkezdett tárgyalások folytatására – egy 4 fős operatív bizottságot jelölt ki. Dr. Gimesi Szabolcs azt is elmondta, hogy a folyamatosan folytatott tárgyalások a kölcsönösen elfogadható feltételeket hivatottak tisztázni. A polgármester leszögezte: háromféle szempont határozza meg az önkormányzat álláspontját: a vételár nagysága, az ajánlattevő által támasztott esetleges feltételek kérdése (az önkormányzat nem szeretné, ha egy harmadik személy, vagy szervezet álláspontjától függő feltétel fogalmazódhatna meg bármelyik megállapodásban), a fizetési készség igazolása, illetve az erre a célra rendelkezésre álló pénz igazolt megléte. Sopron jelenleg öt jelentkezővel folytat konkrét tárgyalásokat és próbálja kialakítani az egymásnak kölcsönösen elfogadható feltételrendszert - jelentette ki Sopron polgármestere.

    Dr. Szekeres Csaba a sajtó képviselőit tájékoztatta arról, hogy a megállapodás tekintetében bíztató az önkormányzati elképzeléshez legközelebb álló kategóriába tartozó, több ajánlattevő megléte. A Domb Rt-vel kapcsolatosan fontosnak tartotta elmondani, hogy a sajtóhírek szerint egyrészt az un. Globex-ügyben elészült a vádirat és benyújtásra került a bíróság részére. Másrészt az elmúlt héten a legfelső bíróság hatályon kívül helyezett egy első fokú ítéletet és a másodfokú bíróságot új eljárásra utasította.
    Dr. Szekeres Csaba hangsúlyozta: ezeknek a döntéseknek az ingatlan értékesítésére gyakorlatilag nincsen hatásuk. A folyó perek legnagyobb része a Domb Rt. ellen folyik, az ingatlan pedig a RDMB Kft. tulajdonában van. Másrészt pedig a tárgyalások során világosan látszik az is, hogy az önkormányzat szavatosságot kell hogy vállaljon az RDMB Kft-ért, ezért az ajánlattevőket ezek a sajtóhírek nem befolyásolják. Ezt a tényt alátámasztják az eddigi tárgyalások, illetve az eddig is tapasztalt vevői-érdeklődői magatartások – jelentette ki dr. Szekeres Csaba, aki a továbbiakban az elmúlt időszak tárgyat érintő közgyűlési döntések indokairól beszélt. Kifejtette, hogy a Domb Rt.-vel kapcsolatosan az önkormányzat elsődleges célja, hogy annak működési költségeit racionalizálja, hogy az az ötven százalékban részvényes önkormányzatot, a lehető legkisebb mértékben terhelje. A Hunguest Rt. -nek még az önkormányzati üzletrész előtti megvásárlásával fennmaradó tartozásával kapcsolatosan elmondta, hogy az önkormányzat által a RDMB Kft. száz százalékos üzletrészét követően került nevesítésre az 51 milliós, lejárt tartozás a melynek kamatai havi szinten ötszázezer jelentenek. Ennek az összegnek a mielőbbi megtérítésével kapcsolatban a Hunguest Rt. részéről a városhoz értesítés érkezett, miszerint a tartozásból 20 millió Ft-ot a Hunguest Rt. a városnak átutalt.

T.É.



2002. március 11., hétfő 23:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület