CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az Európai Régiók Gyűlése Közgyűlésének sajtóközleménye

 Az Európai Régiók Gyűlése Közgyűlésének sajtóközleménye a választások eredményéről

   

    Az Európai Régiók Gyűlésének (ERGY) 2001. nov. 29-én, Sopronban megrendezett közgyűlésén dr. Christoph-E. Palmert (CDU), Baden-Württenberg Tartomány Európai ügyekért felelős államminiszterét választották meg az Intézményi Ügyek Bizottságának elnökévé, ezzel egyúttal az ERGY elnökhelyettesévé.

    Dr. Palmer 1962-ben született Stuttgartban, a gazdaság- és társadalomtudományok doktora. Mint ilyen, tanított a Stuttgarti Egyetemen és tanszékszékvezető volt a Villingen-Schwenningen-i Főiskolán. 1989-től folytat közéleti tevékenységet: tagja a Stuttgarti Városi Tanácsnak, az 1996-os választásokon pedig kinevezték a Tudomány, a Kutatás és a Művészetek ügyei Minisztériumának államtitkárává. Kezdeményezte a tartományi kulturális bizottság felállítását és a stuttgarti galéria újbóli megnyitása mellett elindította az "Orte für Worte" elnevezésű irodalmi és olvasási programot. 1998-ban Baden-Württenberg Tartomány Allamminiszterévé, valamint Erwin Teufel miniszterelnök politikai szóvivöjévé választották

    A 2001 júniusi választásokon ismét megbízták ezen tisztség ellátásával, megnövelt hatáskörrel: az Európai ügyek, valamint a Filmművészet és Médiaügyek felelöse is lett. Ezen kívül Palmer Úr 1996 óta a stuttgarti CDU elnöke.

    A közgyűlésen az ERGY tagjai Klaus Klippet választották a szervezet főtitkárává. Mandátuma 5 évre szól.

    Klaus Klipp 1952-ben született a németországi Kasselben. Jogi tanulmányai befejezése után szakmai pályafutását Wiesbadenben kezdte (1985-92). Itt kezdetben a Gazdaság, Mezőgazdaság és Szociális ügyek Minisztériurnának volt vezető munkatársa (1985-88), majd 1988-90 között a Környezetvédelmi Minisztériurnban, 1990-92 között az Építési ügyekért felelős minisztériurnban dolgozott. 1992-ben a Frankfurt/Main-i polgármesterhelyettes kabinetfőnökévé választották. 1993-97 között a városi önkormányzatban folytatta pályafutását, pénzügyekért felelős beosztásban. 1998-tól vezeti az Európai Ügyek Hivatalát; melynek feladata a város Európa-politikai és nemzetközi tevékenységének koordinálása és irányítása.
 
 



2001. november 30., péntek 16:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület