CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Több ajánlat a Hotel Rózsadombra

Szállodát vehet az önkormányzat

A Globex-üggyel kapcsolatos legújabb fejleményekről dr. Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke a cyberpress.sopron.hu magazint és a Nyugati Kapu szerkesztőségét a következőkről tájékoztatta:
- Tény, hogy a Hotel Rózsadomb - eladásával a tulajdonosok eddig hiába próbálkoztak - igen értékes ingatlan a mai, leromlott állapotában is. Most a társtulajdonos a szállodai üzletrész adás-vételéről tárgyalást kezd az önkormányzattal. Ez valóban fordulatot jelent az ügyben, s a hírre sokan felkaphatták a fejüket. Úgy gondolom, hogy attól igazán nem kell tartani, hogy a város nyakán marad az ingatlan. Az alapítvány kuratóriumi ülésén, a múlt csütörtökön Sopron ajánlatáról szavaztak a tagok, vagyis arról, hogy a város megvásárolhatja a Hotel Rózsadomb ötven százalékos tulajdonjogát. Amennyiben a városé lesz az értékes ingatlan, nyilvánvalóan felértékelődik a befektetők szemében. Sopronnak minden esélye megvan arra, hogy a Globex-ügyből minél kedvezőbben jöjjön ki. Az önkormányzat ajánlatában szereplő összeget nem kell készpénzben letenni a Hunguest Rt.-nek, mert a részvénytársasággal szemben jelentős követelése van Sopronnak, továbbá hitel is terheli a budai ingatlant. Ezt az összeget az önkormányzat beszámíthatja a vételárba. A híradások szerint így körülbelül 300 millió forint az, amit a városnak készpénzben kell kifizetnie, hogy a Hotel Rózsadomb teljes egészében Soproné legyen. A költségvetésben van ennyi tartalék, például a gázközművagyonból jutott pénzből. Az önkormányzatnak elemi érdeke, hogy tulajdonosi pozicióit megerősítse, egyszemélyes tulajdonosként a legjobb lehetőséggel éljen, hogy még ebben az esztendőben lezárja a Globex-ügyet. Az üzlet megkötéséről természetesen a képviselő-testület dönt.
Két komoly ajánlat érkezett a szállodára. Az egyik vevő készpénzben fizetne, a másik pedig egy értékes soproni ingatlant adna cserébe. A befektetőkről egyelőre csak annyit, hogy magyar üzletemberekről van szó. Amennyiben az opciós szerződéssel Soproné lesz a Hotel Rózsadomb, elképzelhető, hogy a két befektető versenyez a szállodáért. A mostani helyzet mindenképpen előnyös a városnak, annál is inkább, mert eddig főként azért nem sikerült értékesíteni az épületet, mert a vevők a tisztázatlan tulajdonviszonyok miatt visszaléptek az üzlettől.
Arra a kérdésre, hogy ügyvédként vagy politikusként képviseli a várost az ügyben, dr. Szekeres Csaba a következőket nyilatkozta:
- A polgármester úr betegszabadságának ideje alatt Ágota Gábor alpolgármesterrel közösen vagyunk felhatalmazva a tárgyalások folytatására. Mindemellett nyilvánvalóan hasznát veszem az ügyvéd praxisomnak, továbbá annak, hogy a tulajdonosi bizottság tagjaként, illetve az ingatlant birtokló kft. felügyelő bizottsági tagjaként az elmúlt időszakban többször is foglalkoznom kellett a rózsadombi ingatlan eladásával - mondta dr. Szekeres Csaba, a Szövetség Sopronért Egyesület elnöke, aki egyben ígéretet tett arra, hogy az ügy remélhetően sikeres lezárását követően minden részletre kiterjedően tájékoztatja a sajtót.

V. J.
Fotó: Tóth É.



2001. november 13., kedd 15:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület