CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

KultúrVáros  

Francia-Magyar Fórum a Műcsarnokban

    A Magyar-Francia Kezdeményezések Egyesülete és a francia nagykövetség szervezésében október 11. és 13 között a budapesti Műcsarnokban került megrendezésre a Francia-Magyar Együttműködési Fórum.

    A 2001-es esztendő Franciaországban a magyar kultúra éve, melynek keretében Párizsban és más francia városokban, több mint 400 kulturális rendezvényen ismerkedhetnek meg a franciák a magyar kultúra és történelem kincseivel. Gazdasági és kereskedelmi téren is erősek a kapcsolatok; Franciaország Magyarország ötödik legfontosabb kereskedelmi partnere és harmadik legnagyobb befektetője.

    A Fórum rendezőinek az volt a szándéka, hogy betekintést adjanak a francia-magyar együttműködés legkülönbözőbb területeire, a helyi és területi önkormányzatok, az oktatási intézmények közötti kapcsolatokba. Sopron közös standon mutatkozhatott be azokkal a magyar városokkal - Székesfehérvárral és Nyíregyházával - együtt, amelyeknek még nincs testvérvárosa Franciaországban.
    Városunk iránt megmutatkozó érdeklődést jól jelzi, hogy a három nap alatt elfogyott 800 kiadvány, / konferencia központról, Liszt programról, Ipari Parkról, és általános turisztikai kalauz / valamint 16 üveg a város 2001. évi legjobb Kékfrankosából.
    Kovács Árpád Sopron Megyei Jogú Város idegenforgalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős referense eredményes tárgyalást folytatott Didier BOUVARD úrral az Alliance Francaise magyarországi főképviselőjével, soproni képviseleti iroda közel jövőben történő megnyitásáról, melynek szervezésében francia nyelvoktatásra, koncertekre, kiállításokra, filmvetítésre, diákcserére lenne lehetőség, a Francia Állam támogatásával. A soproni standot megtisztelte látogatásával Jacques de Chalendar úr, a Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesületének elnöke, aki ígéretet tett, hogy támogatást nyújt Sopron franciaországi kapcsolatainak fejlesztéséhez.
    A Fórumot számos kerekasztal beszélgetés, francia felsőoktatási intézmény, valamint Magyarországon megtelepedett francia multinacionális cég bemutatkozása színesítette.
K.Á.



2001. október 19., péntek 19:40


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület